Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Marion Schmitz
Aquarel

Ontdek haar veelzijdigheid als gepassioneerd aquarelschilder. Haar kunstwerken zijn een explosie van kleur en licht, geïnspireerd door de prachtige natuur rond haar oude boerderij in Rekken. Met 40 jaar schilderervaring en een ongebreidelde experimenteerdrift verlegt ze grenzen en verrast ze met nieuwe technieken. Mis deze kans niet om haar werk te bewonderen en te ontdekken wat kleuren en licht voor u kunnen betekenen.

Marion Schmitz werd geboren in Heemstede. Aanvankelijk werkte zij in de muziek als operazangeres bij de Nederlandse Opera Stichting, waar zij optrad als solist. Daarna studeerde zij sociale psychologie en gaf 25 jaar les in de arts-patient communicatie aan huisartsen(in-opleiding) bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Daarnaast schildert ze al zo’n 40 jaar. In de loop der jaren heeft zij zich ontwikkeld door veel te schilderen en gericht workshops te volgen. De belangrijkste leraren waren Jan Velthuis, Xavier Swolffs, Ewa Karpinska voor landschap en aquarel, en Gooitzen de Jong in Enschede voor modeltekenen.

Marion schildert vooral met aquarelverf. Haar fascinatie ligt in het mengen van kleuren en het weergeven van het spel van het licht. Regelmatig verbaast ze de mensen die haar kennen met nieuwe technieken, de durf om te experimenteren en los te komen van de traditionele aquarelconcepten. Ook schroomt ze niet om de technieken die ze beheerst toe te passen op abstracte vormen en texturen.

Ze woont sinds 1990 op een oude boerderij met een bloemrijke tuin in het buitengebied van Rekken. Haar woonomgeving is een belangrijke inspiratie bron.

Website: www.marionschmitz.exto.nl
E-mail: mbg.schmitz@icloud.com