Onze Organisatie

Vrijwilligers dragen de KunstKring

KunstKring Ruurlo is een vereniging die draait op de inzet van vrijwilligers. Zonder hun enthousiasme zouden we niet kunnen bestaan. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. In werkgroepen of op oproepbasis. Lijkt het je leuk om je horizon te verbreden in een goede en creatieve sfeer? Heb je belangstelling voor een van de leuke taken bij de KunstKring? Kijk dan eens hieronder naar de werkzaamheden van de werkgroepen!

Bestuur

Door omstandigheden hebben we op het moment een interim bestuur dat bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Ze verrichten de gebruikelijk taken binnen een bestuur. Er is een visie beleidsplan dat tot 2025 geldig is en er is een huishoudelijk reglement. Normaliter bestaat het bestuur uit vijf personen. Helaas is dat op het moment van schrijven niet het geval. Op korte termijn zoeken we een secretaris en een voorzitter en twee personen die korte lijnen met de werkgroepen onderhouden.

Heb je belangstelling in één van deze functies
Neem contact op met de Secretaris

Werkgroep PR & Communicatie

De werkgroep PR en communicatie is verantwoordelijk voor de communicatie-uitingen van de KunstKring. Zo verzorgt de werkgroep onder andere de inhoud van de website, sociale media kanalen, digitale nieuwsbrieven en persberichten. Ook draagt de werkgroep bij aan het vergroten van de naamsbekendheid in de regio door het maken van de Programmakrant en andere PR uitingen.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep PR en Communicatie

Werkgroep Muziek

De werkgroep Muziek organiseert concerten en muzikale evenementen voor publiek in Ruurlo en wijde omgeving. De Werkgroep biedt een podium aan gevestigde en opkomende artiesten en zelfs aan piepjong talent. En altijd met musici van hoog niveau.
Het aanbod varieert van klassieke concerten tot wereldmuziek jazz. De Werkgroep selecteert en boekt de musici en zorgt voor de promotie en de organisatie van het concert. De concerten vinden meestal plaats in de Theater zaal van het Kulturhus in Ruurlo. Af en toe wordt gekozen voor een bijzondere locatie, zoals de Dorpskerk of het terras van pannenkoekboerderij De Heikamp.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Muziek

Werkgroep Lezingen

De werkgroep Lezingen organiseert lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Ze worden gegeven door deskundige sprekers en vinden plaats in de grote zaal van het Kulturhus Ruurlo. De Werkgroep selecteert de onderwerpen en sprekers en doet de organisatie van de lezingen. De onderwerpen variëren van kunsthistorie, literatuur, cybercrime, architectuur, reizen en films. Met de lezingen biedt de Werkgroep een verdieping en verbreding van kennis en inzicht op velerlei gebieden. In de zaal is ringleiding aanwezig, zodat niemand een woord hoeft te missen.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Lezingen

Werkgroep Cursussen

De werkgroep Cursussen organiseert diverse creatieve cursussen en workshops en bestaat uit een coördinator en een aantal medewerkers. De Werkgroep bedenkt het cursus aanbod en zorgt voor het contracteren van docenten. De Werkgroep zorgt ook voor het contact met de cursisten en deelt de groepen in. De cursussen worden voornamelijk in het Kulturhus gegeven door gediplomeerde docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden cursussen opgesplitst in groepen voor beginners en gevorderden. Het aanbod van cursussen is heel breed. Het gaat van schilderen en beeldhouwen tot kant breien. De cursussen bieden de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en kunst te beleven op een actieve manier.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Cursussen

Werkgroep Exposities

De werkgroep Exposities organiseert jaarlijks verschillende exposities op de bovenverdieping van het Kulturhus in Ruurlo. Ze tonen werken van lokale en regionale kunstenaars, van zowel professionals als amateurs. Er wordt zorgvuldig geselecteerd welke werken er getoond worden, zodat er een gevarieerde en interessante tentoonstelling ontstaat. De Werkgroep verzorgt samen met de exposerende kunstenaar de inrichting van de tentoonstellingsruimtes. Welke schilderijen hangen we waar en waar plaatsen we eventueel driedimensionale beelden. Naast exposities in het Kulturhus worden ook bijzondere exposities georganiseerd voor de leden van Onze Kunstenaars. Om het jaar wordt de AtellierRoute Berkelland met Pinksteren georganiseerd. Met deze exposities wil de KunstKring kunst dichterbij de mensen brengen en laten zien dat er veel talent aanwezig is in de regio.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Exposities

Werkgroep Zaalinrichting

De werkgroep Zaalinrichting zorgt voor de inrichting van de zaal waar de concerten, de lezingen, de Algemene Ledenvergadering, de Nieuwjaarsbijeenkomst en openingen van exposities worden gehouden. Hierbij wordt rekening gehouden met de akoestiek, de benodigde apparatuur en het comfort van de bezoekers. Ook wordt er gekeken naar de uitstraling van de zaal en de aankleding van het podium. Door hun expertise en oog voor detail, zorgt de werkgroep Zaalinrichting voor een optimale setting waarin muzikanten, sprekers en bezoekers kunnen genieten van alle activiteiten. De werkzaamheden worden afgestemd met de werkgroep Techniek.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Zaalinrichting

Werkgroep Kunst in de Kinderschoenen

De projectgroep Kunst in de Kinderschoenen organiseert creatieve lessen voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Ruurlo. Elk jaar wordt er een kunststroming of het leven en werk van een kunstenaar als thema genomen. De KunstKring zorgt voor informatie over het thema, waarna vrijwilligers van Kunst in de Kinderschoenen de kinderen helpen bij het maken van een kunstwerk. Het doel van het project is om kinderen op een onbevangen manier kennis te laten maken met kunst, en te laten zien dat kunst niet moeilijk is, maar juist leuk en uitdagend. Eind november wordt er een tentoonstelling van de werkstukken georganiseerd op de bovenverdieping van het Kulturhus.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Kunst in de Kinderschoenen

Werkgroep Website

De werkgroep Website houdt zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van de website. Taken zijn: het maken van webpagina’s, het beheren van de inhoud en het verbeteren van de functionaliteit en gebruikerservaring van de website. Het doel is om de website actueel te houden en een aantrekkelijke en gemakkelijk te gebruiken bron te bieden voor informatie over de activiteiten van de KunstKring.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Website

Werkgroep Catering

De werkgroep Catering is verantwoordelijk voor de catering bij onder andere concerten, lezingen, de opening van 6-wekelijkse exposities, de ALV en de Nieuwjaarsreceptie, en de openings- en sluitingsdag/evaluatie van het project AtelierRoute Berkelland. De groep zorgt door hun werk voor een gastvrije sfeer voor de bezoekers van de activiteiten.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Catering

Werkgroep Bijzondere Activiteiten

Onder de werkgroep Bijzondere Activiteiten vallen: Kijk op eigen werk, creatieve inloop voor senioren, workshops in de zomer, aparte cursussen in de winter, exposities buiten het Kulturhus, excursies, museumbezoek. De Werkgroep organiseert activiteiten waaraan behoefte is en die buiten de gangbare programmering vallen. De Werkgroep biedt, op verzoek van andere werkgroepen of organisaties, ondersteuning. De Werkgroep zorgt ook voor het contact met de deelnemers en deelt de groepen in.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep Bijzondere Activiteiten

Werkgroep Techniek (licht en geluid)

De werkgroep Techniek verzorgt theatertechniek met licht, geluid en beeld. Het team onderhoudt zelf de technische installaties en heeft daarvoor een aantal ervaren theatertechnici. Ook is er plaats voor teamleden die het vak willen leren. Voor concerten, lezingen, openingen en bijeenkomsten wordt de techniek en de zaalinrichting telkens afgestemd op die verschillende soorten activiteiten. Het technisch team denkt creatief mee met de bezoekende artiesten en de werkgroepen die de evenementen bedenken om daarmee het publiek een zo mooi mogelijk uitvoering te laten ervaren. Tot slot is het ons doel dat musici, artiesten en sprekers met behulp van ons technisch team zich thuis voelen in ons theater om daarmee een mooie voorstelling te kunnen verzorgen.

Heb je belangstelling?
Neem contact op met de werkgroep techniek