Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Marjan Nagtegaal
Beeldend Kunstenaar

Laat je meevoeren naar een wereld van rust en ruimte door de prachtige kunstwerken van Marjan Nagtegaal. Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag, heeft zij zich ontwikkeld tot een veelzijdige kunstenaar. Van aquarel tot olieverf op waterbasis en van menselijke figuren tot lege landschappen, haar werk is divers en inspirerend. Ook als docent heeft zij haar sporen verdiend.

Marjan Nagtegaal heeft haar opleiding gehad aan de Koninklijke Academie in Den Haag . Hier werd vooral met olieverf gewerkt. Door gezondheidsproblemen is zij eerst overgegaan op aquarel , daarna ook acryl en olieverf op waterbasis Eerst heeft zij vooral de mens verbeeld veelal alleen of niet in staat goed contact te maken met de ander.

Een ander belangrijk thema is het landschap Na vele reizen in het midden oosten (de woestijn) en ruige gebieden in Schotland en Ierland is het lege landschap ontstaan uit een behoefte naar rust en ruimte. Zij woont in het buitengebied van Lochem en daar is rust en ruimte nog heel natuurlijk aanwezig. Zij maakt ook grote doeken en die zijn gemaakt met acryl en monotypes (structuren)

Naast haar werk als beeldend kunstenaar heeft Marjan Nagtegaal altijd les gegeven bij het Kunstenhuis DeBilt / Zeist. Daar gaf zij lessen in model tekenen en schilderen, gemengde technieken, aquarel en academieklas. Zij geeft ook les aan kleine groepen in haar atelier

In opdracht van de sultan van Oman maakte zij vorig jaar 10 tweeluiken in aquarel voor het nieuwe paleis. Hier mocht in verband met de geloofsovertuiging geen afbeelding op staan. Zij maakte ook een serie aquarellen over de Deelen bij Heereveen in Friesland ,waarvan er een bij de tentoonstelling, het water van Friesland in het Jopie Huismans museum in Workum hing. Dit jaar exposeert zij in het kerkje van Rottum in Groningen en in Galerie te kunst en te keur in Scherpenzeel.

Een greep van tentoonstellingen uit de laatste 5 jaar

Kunst in de burgemeesterskamer Lochem 22-8-2019 tot 22-10-2019
Kunstroute Lochem in galerie Groot Hietbrink 2022
Tentoonstelling galerie Meander , Zevenaar 2021
Het kerkje van Aerdt , kunstkring het Gelders Eiland . 2022
Overzichtstentoonstelling Velthoven in Bilthoven 2020
Aquareltentoonstellingen in Fabriano en Urbino in Italië. 2019
Galerie 2001 Badhoevedorp van 22-04-2018 tot 18-05-2018
Tentoonstelling docenten Kunstenhuis in Zeist
Voor meer werk en tentoonstellingen zie www.marjannagtegaal.nl , marjannagtegaal@kunstinzicht.nl en marjannagtegaal@artolive.nl