Onze Kunstenaars

Kunstenaars uit de regio kunnen zich bij Onze Kunstenaars aansluiten.

Een platform
voor Onze Kunstenaars 

Onze Kunstenaars vormen een aparte groep binnen de KunstKring en krijgen, als ze dat willen, een plekje op deze website. De enige voorwaarde is: ze moeten lid zijn van onze vereniging. Een eigen plek zorgt voor extra publiciteit & promotie van hun werk. Wanneer er een expositie wordt georganiseerd wordt als eerste aan Onze Kunstenaars gedacht.

Hoe kun je aansluiten bij Onze Kunstenaars

Je kunt je aansluiten bij Onze Kunstenaars als je lid bent of wordt van KunstKring Ruurlo. Het lidmaatschap kost €18,50 per jaar. Als je onderstaand formulier invult, nemen we contact met je op. We vragen je dan informatie en foto’s aan te leveren voor jouw pagina op onze website. 

Wat bieden we Onze Kunstenaars

Een eigen pagina op deze website

We helpen je bij het maken van een mooie webpagina. Hier kun je jezelf en je werk voorstellen en foto’s van je kunstwerken laten plaatsen. En natuurlijk komt er een link naar je eigen website, als je die hebt. Sta je in het overzicht op onze website, dan ben je gemakkelijker vindbaar in Google. Een mooie goedkope mogelijkheid om je werk en website te promoten.

Bijeenkomsten Kijk op eigen Werk

De werkgroep Bijzondere activiteiten organiseert vijf keer per jaar bijeenkomsten in de grote zaal van het Kulturhus. (Beginnende)Kunstenaars laten hun eigen werk zien en bespreken het met de andere aanwezigen. Soms komt er een docent die een bijzonder onderwerp inbrengt. De avonden zijn informeel, inspirerend, heel gezellig en vooral leerzaam. Om je voor deze bijeenkomsten aan te melden hoef je geen deel uit te maken van de groep Onze Kunstenaars en je hoeft ook geen lid te zijn van de KunstKring. De bijeenkomsten “Kijk op eigen werk’ worden op deze website en in de digitale nieuwsbrief aangekondigd.

KIJK OP EIGEN WERK
Atelierroute Berkelland

De KunstKring organiseert om het jaar, in het Pinkster weekend samen met kunstenaars uit de Achterhoek, de Atelierroute Berkelland. Deze kunstzinnige route is zeer succesvol en trekt duizenden bezoekers. De verwachting is dat de route in 2024 weer wordt georganiseerd! Ben je (amateur)kunstenaar en lijkt het je leuk om deel te nemen aan de atelierroute? Houd dan onze website in de gaten, zodat je je op tijd kunt opgeven en je voorbereiden. Om je voor deze activiteit aan te kunnen melden hoef je niet deel uit te maken van de groep Onze Kunstenaars. Het zou natuurlijk wel heel fijn zijn als je lid bent of wordt van de KunstKring.

Exposities voor Onze Kunstenaars

De KunstKring zet zich in om extra expositie mogelijkheden te creëren voor Onze Kunstenaars. Bijvoorbeeld: in juli en augustus 2022 hebben negen leden van de groep Onze Kunstenaars werk geëxposeerd in galerie de Smidse in Ruurlo. Er kwamen 1017 bezoekers. Dit jaar wordt in de Dorpskerk een expositie georganiseerd met werken van twintig van Onze Kunstenaars. De expositie wordt feestelijk geopend op vrijdag 4 augustus om 16 uur en duurt tot zaterdag 26 augustus.

Onze Kunstenaars

De Vereniging KunstKring Ruurlo houdt zich aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.