Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Marijke van Kampen
Installaties, Digitale grafiek en Artbooks

Van schetsen en foto's tot installaties en schilderijen, ze laat zich inspireren door alledaagse dingen en creëert unieke kunstwerken met ambachtelijke en digitale technieken. Thema's als sprookjes, rozengaarden en moestuinen komen tot leven in haar werk en zorgen voor een speelse en magische sfeer. Mis deze kans niet om haar kunst te bewonderen en mee te worden genomen in haar fantasiewereld.

Marijke van Kampen (1958) is een handige creatieve dondersteen met groene vingers. Studio Bold58 is haar atelier op de zolderverdieping van haar tuinhuis in Vorden-Kranenburg.
Dagelijkse zaken, thuis, in haar gebloemde moestuin, herinneringen uit haar jeugd, mooi licht en andere dagverrassingen leiden tot thema’s die ze uitwerkt in schetsen, foto’s, schilderingen en verzamelingen. Deze uitwerkingen worden installaties, assemblages, digitale grafiek en schilderijen. Hierbij combineert ze ambachtelijke en digitale technieken als linodruk, schetsen, schilderen, knippen, scheuren, naaien, borduren, fotografie, mediavormgeving enz.
Ze werkt graag aan verschillende thema’s. Met kleur, vorm en beeld als de belangrijkste ingrediënten van haar werk. Techniek is hierbij steeds slechts ondersteunend.
Bijvoorbeeld binnen het thema ‘Sprookjes van 1001 jurk’ laat een grote installatie van papier zien dat zij nog steeds dat knippende kind is. In dit thema maakte ze ook een aantal schilderijen.
Het thema ‘Echo’s uit haar rozengaard’ verwerkte ze in een grote buiteninstallatie voor de kunstwandelroute Hummelo. Als techniek koos ze hier voor borduren. Bij dit werk maakte ze een prentenboek, waarin een combinatie van linodruk, schilderen, tekenen, collage en boekbinden werd toegepast.
Binnen het thema ‘Moestuingeluk’ deelt ze met ons vele geheimen uit de natuur.

Website: www.marijkevankampen.nl
Website: www.bold58.nl
Instagram: instagram.com/marijke van kampen/
Email: info@marijkevankampen.nl