Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Louise Bierhuizen
Keramiek

Ontdek de verrassende wereld van keramiek. Na jaren schilderen vond ze haar passie in het werken met klei. Haar abstracte en figuratieve beelden zijn ware kunstwerken, afgewerkt met prachtige engobes, glazuren, oxides en pigmenten. Louise blijft vernieuwen en uitdagingen aangaan, zoals het pit fire en raku stoken. Kom en ervaar de eindeloze mogelijkheden van keramiek in haar unieke collectie, perfect voor zowel binnen als buiten!

Louise Bierhuizen begon met schilderen in haar vroegere woonplaats Rotterdam maar het heeft haar nooit die voldoening geschonken die ze later wel bij het werken met keramiek ondervond.

Na haar eerste experimenten met klei vond ze vormgeving het belangrijkste om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen de techniek voor ruimte en afmeting bij waardoor ze ook grotere beelden kon maken die ook in de tuin kunnen staan.

Ze is altijd op zoek naar innovatie en uitdagingen en verrassende vormen.
Wat haar aantrekt aan abstractie is de spanning die het opwekt met betrekking tot het eindresultaat – je werkt vanuit een ingeving naar iets toe.

Haar werk is zowel figuratief als abstract en wordt afgewerkt met engobes – glazuren – oxides en pigmenten.
Vooral nieuwe ideeën op doen en nieuwe uitdagingen werkelijkheid laten worden o.a. het pit fire en raku stoken heeft haar interesse de mogelijkheden daarmee zijn eindeloos.

Website: www.berk.exto.nl
Beeldentuin: www.beeldentuin-gelderland-exposities.nl
E-mail: louisebierhuizen@gmail.com