Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Hilde Grooters
Keramiek

Ontdek de unieke wereld van Hilde Grooters, de gepassioneerde keramiste uit Eibergen. Met klei als haar medium maakt ze de meest prachtige sculpturen, geïnspireerd door haar humeur en alles wat het leven te bieden heeft. Van menselijke figuren tot schalen en schattige baby'tjes in een notendop, haar werk is altijd vol emotie en creativiteit.

Als kind vond ze klei verschrikkelijk spul, maar tegenwoordig is Hilde Grooters uit Eibergen helemaal verslingerd aan boetseren. De klei gaat zelfs mee op vakantie. Wat grotendeels onder haar handen vandaan komt , wordt ook grotendeels bepaald door haar humeur en wat zich voordoet in haar leven. “Dan wordt het de ene keer een mens of een dier, de andere keer een schaal. En toen we opa en oma werden, maakte ik baby’tjes in een notendop. De liefde voor dieren haalt ze vooral uit de natuur en vogels zijn haar voorliefde. gefascineerd door ijsvogels en uilen die ze herhaaldelijk boetseert. Regelmatig exposeert ze in Vitrines van zieken/verzorging huizen en staat ze op kunstmarkten.

Mijn discipline is keramiek en ben gewoon Hilde Grooters keramiste.

Email: hilde206@yahoo.com
Facebook: www.facebook.com/hilde.grooters