Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Karin Merlijn
Kunstschilder

Ontdek de betekenis achter de kleuren en symbolen in mijn intuïtief geschilderde kunstwerken. Als kunstenaar laat ik me leiden door innerlijke impulsen en creëer ik zonder vooraf bedacht plan. Mijn schilderijen vertellen een verhaal en hebben een symbolische taal. Ervaar de emoties en belevingswereld die als inspiratie dienen en laat je raken door de stand die het meest aanspreekt. Duik in mijn kleurrijke en diverse kunstwereld en ontdek wat er tevoorschijn komt.

Mijn naam is Karin Merlijn geboren 1963 in Zutphen. Ik woon en werk sinds 2021 in Ruurlo.
Mijn manier van schilderen is puur intuïtief.
Vanuit een gevoel, meditatie, woord, tekst, foto, collage of muziekstuk ga ik schilderen zonder van te voren bedacht plan. Gewoon maar doen vanuit innerlijke impulsen. Het hoeft niets te worden.

Als het doek vol is bekijk ik het doek van alle kanten en kies een stand, die het meest raakt of aanspreekt. Dan volgen er meerdere lagen. Als er een duidelijk beeld naar voren komt, dat een snaar raakt, wordt dat verder uitgewerkt. Wat er tevoorschijn komt heeft altijd iets te vertellen.
Schilderijen hebben een symbooltaal.

Ik gebruik veel kleur en werk meestal in dunne transparante lagen, maar kan soms ook met dikke texturen werken, of met mixed media.
Doordat de stemming, emoties en belevingswereld als uitgangspunt gebruikt worden, kunnen de schilderijen heel erg verschillen qua stijl en kleurgebruik.

Deze manier van werken pas ik ook toe in de cursussen en workshops die ik organiseer.
In de schildercursussen is tekenervaring en schildertechniek ondergeschikt aan de beleving. Spelend als een kind ontdek je de mogelijkheden van de materialen en de technieken vanzelf.
Ik duidt geen schilderijen voor anderen, maar stel vragen, waardoor de symbolische betekenis van het werk helder kan worden.

Website: www.karinmerlijn.nl

Je bent welkom!