Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

José Hendriksen
Keramiek

Ontdek de fascinerende wereld van José's sculpturen van keramiek, onder de naam "Josephines Art". Met een levenslange fascinatie voor mens en dier, brengt José hun ontroerende en soms onvoorspelbare gedragingen tot leven in haar kunstwerken. Haar atelier is een plek waar klei door haar vingers gaat en de creativiteit altijd aanwezig is. Laat je betoveren door de emoties, bewegingen en uitdrukkingen die zij vangt in haar sculpturen en stap binnen in haar boeiende wereld!

Onder de naam “Josephines Art” maakt José sculpturen van keramiek. Al haar hele leven heeft ze een fascinatie voor alles wat met de mens en het dier te maken heeft.

De gedragingen, ontroerend, overweldigend, soms onvoorspelbaar en ongrijpbaar of zelfs niet te volgen, maar altijd intrigerend voor haar!

Dit probeert ze dan ook in haar sculpturen tot uitdrukking te laten komen. In haar atelier gaat het werken met klei vooral om het proces, de klei door haar vingers te laten gaan!

Ook al heeft ze een idee, de klei bepaalt mede wat het gaat worden. Het vangen van een emotie, beweging of uitdrukking is de grote uitdaging voor haar!

De creativiteit is altijd aanwezig geweest, tekenen, schilderen, fotografie en keramiek, alles zoals het kwam!

Website: www.josehendriksen.com
E-mail: josehendriksen60@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/josehendriksen60
Instagram: www.instagram.com/josehendriksen60