Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Joke Koetsier
Kunstschilder

Joke heeft een passie voor het creëren van kunst die tot de verbeelding spreekt. Ze neemt ons mee op een inspirerende reis door fantasielandschappen en abstracte composities. Haar schilderijen hebben een magisch realistische uitstraling, waarbij de realiteit en de verbeelding met elkaar verweven zijn.

Joke brengt de wereld om haar heen tot leven met haar unieke artistieke visie. Met een passie voor beeldende vorming heeft zij zich altijd beziggehouden met verschillende artistieke disciplines. Maar tegenwoordig ligt de focus voornamelijk op schilderen met acrylverf. Geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en de continue kringloop van het leven, weet Joke een geheel eigen sfeer te creëren op het doek. Haar kleurenpalet en penseelvoering brengen dit gevoel op een levendige en expressieve manier over. Elk schilderij dat ze maakt is voor haar een ontdekkingsreis, waarbij ze het schilderij zichzelf laat vormgeven. Dit proces van spontaniteit en loslaten zorgt ervoor dat elk kunstwerk uniek is en zijn eigen verhaal vertelt.

Ze probeert een gevoel van verwondering en betovering op te roepen. De schilderijen van Joke worden gekenmerkt door een unieke mix van realisme en abstractie, waarbij vormen en kleuren samensmelten tot een harmonieus geheel. Joke kiest bewust voor kleuren die niet altijd de natuurlijke werkelijkheid weerspiegelen, maar die haar visie op de wereld vertegenwoordigen. Wat haar schilderijen zo bijzonder maakt, is het feit dat zij zonder vooropgezet plan te werk gaat. In plaats daarvan laat zij haar intuïtie en creativiteit de vrije loop, waardoor elk schilderij een uniek en persoonlijk verhaal vertelt.

E-mail: joke.koetsier@planet.nl