Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Hermy Essink
Kunstschilder

Hermy schildert over het algemeen afbeeldingen van dieren, planten en mensen met vrolijke, mooie kleuren. Ook waagt ze zich zo nu en dan aan abstracte werken. Hermy is een selfmade schilder die het schilderen oppakte bij het werken aan de praalwagens van de Septemberfeesten.

Hermy Essink is 68 jaar geleden geboren in Barchem. Inmiddels woont ze alweer bijna 45 jaar in Ruurlo. Bij het werken aan de praalwagens voor de Septemberfeesten is haar interesse voor schilderen gewekt. En sindsdien is ze er altijd mee doorgegaan. De onderwerpen van haar schilderijen zijn over het algemeen dieren, planten en mensen die met vrolijke, heldere kleuren worden uitgebeeld. Ook waagt ze zich zo nu en dan aan abstracte schilderijen.

Samen met de buurvrouw tekende en schilderde ze diverse taferelen en dat vonden ze erg leuk om te doen. Ook bezochten ze samen een keer een workshop om verschillende technieken van het schilderen te ontdekken. Tijdens twee evenementen van de B.I.M. heeft Hermy in de Barchkerk geëxposeerd. En daarna exposeerde ze ook nog een keer in de Hoge Weide in Lochem. In augustus deed ze mee aan de expositie van de Kunstkring in de Dorpskerk. Daar bleek ze de best verkopende kunstenaar van alle tweeëntwintig kunstenaars die hun werk tentoonstelden.

Momenteel hangen een aantal van haar schilderijen in de openbare ruimtes van Woonplus in Barchem.

E-mail: hermy.essink@hccnet.nl