Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Anne Marie van Eck
Beeldend kunstenaar, mixed media & collage

"Gewoon" DOEN. Heerlijk in de flow komen waar geen tijd vorm of plaats bestaat. Dat noemt Anne-Marie CREATEFULNESS. Creëren als een onbevangen vrij kind. Puur zíjn in het moment en later pas ontdekken waar dit werk over gaat. Kunst is een spiegel. Altijd weer. En om daar in te kunnen en durven kijken is waar, naar de ervaring van Anne-Marie, persoonlijke groei en kunst ontstaat.

Anne-Marie van Eck, 58 jaar, en vijf jaar woonachtig in de Achterhoek houdt van het onderzoeken en ontwikkelen van verschillende projecten, technieken en materialen.
Dat varieert van het maken van lichtobjecten, mixed media, art journaling tot tuinontwerpen.
Vooral het proces spreekt haar aan. Wat komt ze tegen op technisch als wel mentaal vlak? En hoe los je dat op. In dat soort processen begeleidt ze ook anderen tijdens creatieve coaching sessies en diverse workshops in haar atelier aan de Kaapdijk 9 te Ruurlo.

Anne-Marie houdt van perfect imperfect.
Kernwoorden over haar manier van werken zijn: vrij en gelaagd. Die gelaagdheid streeft ze niet zozeer na, maar die ontstaat gaandeweg het creatieve proces. Weghalen, toevoegen, weer weghalen. Soms duurt het jaren voordat ze eindelijk met tevredenheid naar een werk kan kijken. Ze zegt daarover: “Creëren is zoals het leven. Het is geen lineaire weg. Ik leef zoals ik werk en ik werk zoals ik leef. Voorbij de controle, perfectie in alle vrijheid hier in onze prachtige plek in de Achterhoek.

Website: www.anne-marievaneck.com
Facebook: https://www.facebook.com/creativeinspirator
E-mail: intereckt@gmail.com