Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Marianne Dekkinga
Beeldend kunstenaar, keramiek

Groot geworden in het westen van het land, woon en werk ik bijna 25 jaar in de Achterhoek. Ik ben een reiziger - houd ervan om over de wereld te dwalen. Door oude en nieuwe landen, tussen de lokale bevolking, door de natuur. Kleur en geur van een landschap; de ongrijpbaarheid van vogels, de oneindigheid van de zee. Wind door mijn haren, zon op mijn huid. Verder en verder, niet weten wat me achter de volgende heuvel wacht.

Marianne zegt over haar werk: “Ik houd van leren. De horizon verkennen. Ik wil weten hoe iets werkt; waarom doen mensen wat ze doen? Voor mij houdt het leren en ontwikkelen nooit op. Ik wil alles zelf ervaren, liefst mijn hele leven lang. Na een mooie loopbaan waarin kunst en creativiteit op de achtergrond speelden, heb ik de afgelopen jaren kunstacademie ArtEZ doorlopen. Daar ging een nieuwe wereld voor me open. Zelf als maker bezig te zijn, in een proces van schoonheid en valkuilen. Daar geniet ik van. Als opleider beeldende kunst en vormgeving geef ik dat gevoel graag door aan anderen in een creatief ontwikkelproces. Voor mij is kunst de ontdekkingstocht waarin kijken en leren samenvloeien. Spelend met mijn verbeeldingskracht, of juist een ander leren kijken tot achter de horizon.
In mijn werk zoek ik een lichte kant van het leven om ook een ander uit te nodigen om te dwalen. Met een speelse blijheid wil ik verrassen, verwonderen. Kunst als een Engelse landschapstuin, met hier en daar een waterpartij, een folly, een tempeltje. Ik raak geïnspireerd door de kleurige gelaagdheid van een canyon, merkwaardige rotspartijen, de harmonie van een schelp. Dat je er als mens niet zoveel toe doet probeer ik in mijn werk te verbeelden. Toch houd ik ook van structuur: van rechte lijnen, van een spannend schaduwspel; de neiging van je oog om mee te bewegen, om lijnen te volgen. In geometrische patronen van natuurlijke fenomenen lijken beiden bij elkaar te komen. Kunst door de natuur zelf gemaakt.

Website: www.kunstenleren.nl
E-mail: dekkingamarianne@gmail.com