Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Yvette Stortelder
Keramiek

Twee jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met Keramiek. Ik heb toen een pottenbakkers cursus van zeven weken gevolgd bij Carina Claassens. Na de tweede les was ik verliefd op het werken op de draaischijf. Met mijn handen in de klei, mijn eigen creaties maken. Draaien op de draaischijf is voor mij een creatieve uitlaatklep, een manier om te ontspannen.

Daarna kocht ik al snel mijn eigen draaischijf zodat ik thuis ook kon gaan draaien. Ook kwam er een eigen oven en allerhande gereedschap. De garage werd opgedeeld en zo kreeg ik mijn eigen draaiplekje.

Door de weeks ben ik Crécheleidster van mijn eigen Thuiscreche, en in de weekenden gaat het pottenbakkers schort aan en draai ik de uren van de dag weg. Naast potjes en vazen maak ik ook objecten. Deels gedraaid, deels hand gebouwd. Sinds vorig jaar ben ik ook regelmatig te vinden op kunstmarkten.
Ik ben geboren in Borculo en ben 44 lentes jong.
Ik woon in Neede met mijn vriend en twee kinderen.

Instagram: Poppy__pottery
Facebook: Yvette Stortelder