Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Marieke Kamperman
Kunstschilder

Schilderen gaat voor mij steeds meer over het plezier tijdens het spelen met verf. Ik vind het leuk om te zien hoe ik kleur kan gebruiken om een verhaal te vertellen. Toen ik 25 jaar geleden begon met schilderen maakte ik meestal een compleet ontwerp voordat er één druppel verf op het doek kwam. Naarmate ik technisch beter werd begon ik te verlangen naar een artistieker resultaat. Ik stapte over op een meer intuïtief proces en nu laten mijn schilderijen vaak mooie verrassingen zien.

Net als in het leven plan ik liever niet alles volledig, maar blijf ik openstaan voor spannende kansen. De vele verflagen zorgen voor diepte, wat weer voor extra spanning bij de kijker zorgt. Net zoals poëzie krachtiger is, omdat er ruimte overblijft voor je eigen verbeelding.

Mijn stijl is kleurrijk en met veel verschil in textuur en ik schilder met acryl- en olieverf. Daarvoor gebruik ik graag paletmessen, omdat die helpen om minder precies te werken. Qua onderwerpen komen portretten en landschap het meeste aan bod. Doordat ik graag reis zijn die landschappen heel gevarieerd.

Momenteel ben ik bezig met een serie grote portretten van vrouwen, met als thema emancipatie. Daarin gebruik ik collages voor teksten en ze zijn hoofdzakelijk uitgevoerd in krachtig zwart en wit met accenten in roze en goud.

Ik geef schilderworkshops in mijn atelier bij onze boerderij in Geesteren. Daarnaast kun je bij mij ook online schildercursussen volgen en wie het volledige avontuur wil meemaken, kan meedoen aan een Art Retreat in de Achterhoek of in het buitenland.

Meer informatie vind je hier:

Website: mariekekamperman.wordpress.com
Instagram: marieke23m
Facebook: mariekekampermanART
Email: info@mariekekamperman.nl
Telefoon: 06 22 69 63 66