Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Lidy Blaauw Atelier LBBL
Ruimtelijk werk, tekenen/schilderen, fotografie

Ontdek het inspirerende werk van Lidy Blaauw. Met ruimtelijke monumentale creaties, intrigerende installaties en betoverende fotografie weet ze licht op unieke wijze tot leven te brengen. Laat je verrassen door abstracte beelden, grafische abstracties en expressieve tekeningen. Met een indrukwekkende lijst van opdrachten, exposities en aankopen is Lidy Blaauw een gewaardeerde kunstenaar in Nederland en België. Beleef haar kunst in haar atelier in Ruurlo.

Lidy Blaauw Atelier LBBL (Ruurlo) is een kunstenares die in 1985 afstudeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda, met de studierichting Monumentale vormgeving / Schilderen. In 1994-1995 volgde ze de tweede-fase-opleiding Stedebouwkundig Micromilieu aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Licht is een belangrijk element in haar werk.

Haar kunstwerken omvatten:

  • Monumentaal ruimtelijk werk, waarbij ze zich laat inspireren door ideeën, materialen en de specifieke locatie van het kunstwerk.
  • Installaties met licht en ruimte, zoals 2T-plus en vloertekeningen.
  • Klein ruimtelijk werk, vaak abstracte en delicate beelden van bescheiden afmetingen.
  • Fotografie, zowel figuratief als abstract, met water als een terugkerend onderwerp en grafische abstracte werken.
  • Tekenen en schilderen, waarin ze zowel figuratieve als abstracte tekeningen maakt.

Ze heeft ook verschillende kunstwerken in opdracht gemaakt, waaronder neon-lichtlijnen en spiegels voor het kantoorgebouw van Energiebedrijf Zaanstad-Waterland (EZW), diverse objecten en wandobjecten voor verschillende instanties en gemeenten.

Lidy Blaauw’s werk is tentoongesteld in exposities in Nederland en België, en haar kunstwerken zijn aangekocht door gemeenten, bedrijven, een kerk, Stichting Limburgs Museum en particulieren.

e-mail: lidyblaauw@gmail.com