Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Hannah de Gooijer-du Buf
Schilderen, etsen en boetseren

Ontdek de kunstzinnige wereld van deze veelzijdige kunstenares. Met haar jarenlange ervaring als verpleegkundige en kunstzinnig therapeut heeft zij een diep begrip van de menselijke psyche en emoties. Laat je verrassen door haar boetseer-, schilder- en etskunsten, waarbij zij vanuit de kleur werkt en verschillende technieken gebruikt. Na een lange pauze heeft zij haar passie weer opgepakt en is ze klaar om jouw zintuigen te prikkelen. Bezoek haar atelier en laat je betoveren door haar kunst.

Ze werd geboren in Groningen en heeft zich vanaf haar jeugd uiteengezet met kunsten.
Eerst met het boetseren en later met schilderen en etsen.
Als verpleegkundige werkzaam tot 1990 en na een HBO-studie kunstzinnige therapie, was zij 25 jaar werkzaam in een eigen praktijk voor non-verbale therapie.
In deze kunstopleiding maakt zij kennis met verschillende technieken.
Lou Manche was in Eindhoven in de jaren 70 haar leermeester voor het boetseren.
Haar passie voor schilderen ontstond in de jaren 90, naast haar beroep volgde zij een 3-jarige opleiding bij Kurt Baumveld, Marianne Polhout, Hans Jurg Aenis en Gabrielle Guhlen, waar zij geleerd heeft om vanuit de kleur te werken.
Jarenlang heeft zij bij de S.K.V.R. in Rotterdam deelgenomen aan cursussen bij verschillende Rotterdamse kunstenaars. Zij kon daar gebruik maken van een grote etspers.
Na het afsluiten van haar praktijk en een verhuizing van west naar oost Nederland heeft zij haar passie weer op kunnen pakken.

E-mail: hannah@hannahdegooijer.nl