Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Dolf Bierhuizen
Beeldhouwer & Vormgever

Ontdek de passie van een ware beeldhouwkunstenaar! Hoewel hij het op latere leeftijd ontdekte, heeft hij sindsdien zijn hart verloren aan het vormen van prachtige beelden. Voor hem begint het creatieve proces al voordat hij het hout aanraakt - hij kruipt erin en laat zijn fantasie de vrije loop. Zijn grootste uitdaging is het combineren van zijn handen, fantasie, creativiteit en volharding om unieke werken te creëren.

Heeft zijn passie voor het beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt.
Een beeld ontstaat bij hem niet gedurende het beeldhouwproces maar juist ervoor door goed naar het hout te kijken en er in te kruipen.
Het vormen van de beelden door de combinatie van zijn Handen – Fantasie – Creativiteit – Volharding blijft altijd de grootste uitdaging.
Zijn grote voorbeelden zijn Henri Moore met zijn grote liggende Beelden en Alberto Giacometti met zijn lange smalle Beelden.

Vanaf 2010 heeft hij samen met zijn vrouw Louise de Beeldentuin AJ & LW Bier.
Hier kunt op afspraak terecht van April tot Oktober om hun Creaties van keramiek – steen en hout en natuurlijk ook de tuin te bewonderen.

Website: www.ajbier.exto.nl
Beeldentuin: www.beeldentuin-gelderland-exposities.nl
E-mail: abierhuizen@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/abierhuizen