Lezingen

Iedere maand een lezing over een cultureel of populair-wetenschappelijk onderwerp in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Natuurinclusief wonen, leven en werken

Nico Wissing, Tuin- en landschapsontwerper

1 nov 2024 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 12.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Natuurinclusief wonen, leven en werken

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Lezing: Natuurinclusief wonen, leven en werken
1 nov. 2024 - 20.00 uur
12,50
Onbeperkt

Nico Wissing, Tuin- en landschapsontwerper Natuurinclusief wonen, leven en werken

Nico Wissing streeft in alles wat hij ontwerpt en onderneemt naar een leefomgeving waarin mens en natuur in balans zijn. Hij wordt door velen ook wel een ‘groene visionair’ genoemd. Hij geniet internationale bekendheid vanwege zijn visie op de natuurinclusieve leefomgeving, waarin evenveel aandacht is voor de mens als voor flora en fauna. De natuurinclusieve leefomgeving is klimaatbestendig, bio divers en heeft een positief effect op de gezondheid van alle gebruikers.

Nico is een natuurinclusief landschapsontwerper in hart en nieren die al meer dan 40 jaar ervaring heeft in het creëren van natuurlijke tuin- en landschappen. Hij is voorvechter van een duurzamere wereld. In zowel binnen- als buitenland wordt Nico regelmatig gevraagd voor ontwerpen, adviezen of lezingen, waarbij hij mensen de waarde van groen laat inzien. Voor zijn innovatieve projecten heeft hij meerdere prijzen ontvangen.

Vanuit de praktijk laat Nico zien hoe belangrijk de waarde van groen is. Hij wil hiermee betekenisvol zijn voor de toekomstige generatie. Om zijn kennis en visie over te dragen geeft hij gastlessen aan universiteiten, hogescholen en het voortgezet onderwijs. Hij hoopt hiermee nieuwe generaties te kunnen inspireren, om samen in actie te komen voor een duurzamere wereld. Landschap- en tuinontwerpers spelen een belangrijke rol bij het maken van buitenruimtes die mooi zijn, maar waarbij rekening wordt gehouden met artistieke en praktische aspecten.
Het selecteren van een diversiteit aan planten helpt verschillende ecologische hoekjes te creëren en versterkt de rijke biodiversiteit in stedelijke en landelijke omgevingen.

Nico Wissing
Vanaf zijn prille jeugd hield hij van de natuur en was hij veel buiten te vinden. Op jeugdige leeftijd liep hij al rond op een boomkwekerij tussen de planten en bloemen. Daar is zijn liefde voor groen gegroeid. In 1983 begon Nico zijn eigen ontwerpbureau & hoveniersbedrijf waarbinnen creativiteit, vakmanschap en betrouwbaarheid de belangrijkste pijlers waren en zijn. Het bedrijf groeide uit tot 45 personeelsleden met hoogwaardige projecten in binnen- en buitenland. Hieruit ontstond in 2010 Studio Nico Wissing in Megchelen en GreenM2 in Doetinchem.
De afgelopen decennia heeft Nico onafgebroken gewerkt, gestudeerd, gereisd en contacten onderhouden met (inter)nationale tuin- & landschapsontwerpers. Hij is op zijn reizen de hele wereld over geweest om de meest vooruitstrevende projecten te bestuderen. Dit alles heeft hem gevormd tot een man met een missie.