Onze Kunstenaars

Wij geven onze kunstenaars een platform. Zij inspireren elkaar en organiseren samen met de vrijwilligers van de KunstKring elke 2 jaar de Berkelland atelierroute.

Vincent Geels
Kunstschilder

Laat je betoveren door de geabstraheerd figuratieve kunst van Vincent Geels uit Lochem. Na vele omzwervingen in de wereld heeft ze haar passie voor schilderen ontdekt en volgt ze nu het intense Creative Visionair Program van Art2life CVP. Met liefde, hoop, verlangen en troost als terugkerende thema's creëert Vincent haar prachtige kunstwerken in haar onbegrensde stijl. Laat je inspireren door haar experimenten en bewonder haar vaardigheid in het maken van beelden en fotografie.

Mijn naam is Vincent Geels uit Lochem. Na allerlei omzwervingen in de wereld , Brunei , Tanzania, Gabon, Duitsland, Egypte zijn we in 1998 in Lochem neergestreken. Na vele lessen die ik in het buitenland gegeven had, heb ik besloten om mij zelf verder te ontwikkelen en les te nemen bij Art2life CVP opleiding van Nickolas Wilton. Het Creative Visionair Program, ik doe het nu voor het derde jaar.
Het is een behoorlijk intense opleiding ,12 weken achter elkaar en het hele jaar video’s en leermomenten.
Hij heeft een manier van lesgeven die aan alle niveaus voldoet.
Ik werd zo aangemoedigd door wat ik leerde en besloot echt fulltime te schilderen. Geen lessen meer te geven en mensen blij te maken met mijn manier van schilderen.

Om mijn vaardigheden te verbeteren en hopelijk mijn weg te vinden naar een plek waar iemand mijn werk zou willen kopen, ben ik op de goede plek terecht gekomen. Alles is dus mogelijk.
Ik heb plezier, maak notities van wat ik doe en er is heus niets buitengewoons aan, behalve dat ik ermee doorga en nu in mezelf ging geloven. Dat vond ik heel moeilijk om mezelf als kunstenaar te zien en zeker om dat zomaar te zeggen. Ik ben nu voor het derde jaar bezig met mijn art2life alumni CVP.

Mijn materiaal gebruik is onbegrensd en in een stijl ,die je geabstraheerd figuratief zou kunnen noemen.
Experimenteren is een van mijn liefdes-altijd geweest-op creatief gebied.
Ook ben ik vaardig in het maken van beelden en fotografeer graag en veel.

Het mooiste is als ik ’s morgens door het vroege ochtend licht, naar mijn atelier wandel en daar 20 minuten ga werken. Muziek van Bach of Charles Aznavour. Rustpauze , thee drinken , rust nemen, kijken, voelen, weten en doorgaan, vooral afstand nemen, weggaan en terugkomen.
Dan wil die dag vaak laat in de middag eindigen .
Boeiende verfstreken en vele layers volgen daarna.
Liefde, hoop ,verlangen en troost zijn terugkerende thema’s.
Mijn beelden verschijnen onbewust op het doek.
Het is en blijft een heen en weer bewegen, een vraag en antwoord spel van onbewust en intuïtief creëren.

Website: www.vincentgeels.exto.nl
E-mail: geels.vincent@gmail.com