Kunst in de Kinderschoenen

Wil je als vrijwilliger meehelpen aan dit bijzondere project van KunstKring Ruurlo, neem contact op met de werkgroep Kunst In de Kinderschoenen.

Wat is Kunst in de Kinderschoenen

Kunst in de Kinderschoenen is een project van KunstKring Ruurlo en de vier basisscholen van Ruurlo: de Kerst Zwart school, de Driesprong, CBS Wonderwijs en Daltonschool Willibrordus.

Creatieve lessen voor leerlingen van groep 7

Sinds 2006 organiseert de KunstKring ieder jaar na de herfstvakantie creatieve lessen voor de leerlingen van groep 7. Uitgangspunt voor de lessen is een kunststroming of het leven en het werk van een kunstenaar, maar ook kunst van de oude Egyptenaren en van Indianen is al eens het thema geweest.

De KunstKring zorgt ervoor dat informatie over het leven en het werk van de kunstenaar/kunststroming bij de scholen komt, die dat op hun eigen manier bespreken en behandelen in de groep. Vrijwilligers van de KunstKring helpen de kinderen gedurende twee dagdelen per school met het maken van een mooi kunstwerk. Eind november wordt er een tentoonstelling van de werkstukken van de leerlingen ingericht op de bovenverdieping van het Kulturhus in Ruurlo. Deze tentoonstelling wordt feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen, ouders, leerkrachten, leden van de KunstKring en belangstellenden.

Het doel van Kunst in de Kinderschoenen is om kinderen op een onbevangen manier kennis te laten maken met kunst. Ze te laten zien en ervaren dat “kunst” niet moeilijk of ver weg is in een museum, maar leuk, uitdagend en dat je er heel veel van kunt leren. Dat kunstenaars vaak nèt even anders denken en daardoor mooie en onverwachte dingen creëren, en dat jij zelf ook met je handen mooie en onverwachte dingen kunt maken. Dat kunst soms onbegrijpelijk lijkt, maar als iemand uitlegt hòe je kunt kijken dat je dan meer ziet dan je ooit had gedacht. En als je bezig gaat met een opdracht, dat je vaak meer kunt dan je ooit had verwacht. Op die manier probeert de KunstKring op een speelse manier de creatieve mogelijkheden van kinderen te stimuleren en te bevorderen.

Bekijk de fotogalerie voor een indruk.