Exposities

Expositie van 9 kunstenaars

De Mens in het Landschap

2 jul 2022 - 28 aug 2022
De Smidse 1, Ruurlo

Opening: 2 juli 2022 - 16.00 uur

Expositie van 9 kunstenaars
De Mens in het Landschap

Ontdek de schoonheid van het Achterhoekse landschap in de expositie 'De Mens in het Landschap' van KunstKring Ruurlo. Moderne kunst van negen lokale kunstenaars in Galerie De Smidse. Laat je inspireren door de natuurlijke omgeving en de mens die erin leeft. De expositie draagt bij aan de verbetering van de leefbaarheid van Ruurlo en toont hoe kunst het middelpunt van het dorp kan zijn. Kom langs en ontdek waarom Ruurlo steeds meer een kunstdorp wordt.

De KunstKring exposeert in Galerie De Smidse!

Een nieuwe parel in Ruurlo. De expositie ‘De Mens in het Landschap’ van kunstenaars van KunstKring Ruurlo. In de zomermaanden juli en augustus 2022 exposeren negen kunstenaars recent werk in Galerie De Smidse in Ruurlo. Moderne kunst uit de Achterhoek.

Het landschap in de Achterhoek is afwisselend. Een coulisselandschap van weilanden, houtwallen, hagen, kabbelende beekjes en bosranden. Een bloeiende bloem in de tuin, het wuivend gras langs de sloot. Voor kunstenaars die hier wonen, een onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar ook de mens in het landschap inspireert. De mens is hier anders. Vriendelijker en gastvrij. De expositie toont dat waardevolle momenten van de mens en het landschap bronnen zijn van inspiratie. De mens in het landschap.
De expositie wordt opgebouwd in een leegstaande winkel in het centrum van Ruurlo. Zo draagt ook KunstKring Ruurlo bij aan de verbetering van de leefbaarheid van het dorp. Al meer dan 25 jaar is de KunstKring het middelpunt van kunst in de regio. En Ruurlo wordt meer en meer een kunstdorp. Een centrum van kunst uit de regio en ver daar buiten.

De kunstenaars
De exposerende kunstenaars zijn allen verbonden aan KunstKring Ruurlo. De KunstKring telt vierentwintig kunstenaars van wie er in juli en augustus negen exposeren. Deze exposanten zijn:
Vincent Geels
Jo Huijsman
Margreet Markus
Marjan Nagtegaal
Martina Bakker-Schaafsma
Marion Schmitz
Riny Slütter
Marlies Swarttouw
Bouke Veltman
Van al deze kunstenaars zullen meerdere werken te zien zijn. De pagina Onze Kunstenaars bevat informatie over deze kunstenaars met enkele foto’s van hun werken.

Praktische informatie
Tot 25 juni is in Galerie De Smidse de tentoonstelling ‘Good Looking’ te bewonderen. Vanaf 2 juli t/m 28 augustus is in hetzelfde gebouw ‘De Mens in het Landschap’ te zien. Het adres: De Smidse 1 in Ruurlo. Door gebruik van de oranje knop bovenaan krijg je een kaartweergave.
De expositie is 8 minuten lopen vanaf station Ruurlo (afstand 650 meter). Parkeren kun je op diverse plaatsen in en rond het dorp.

Toegang
De expositie wordt vrij toegankelijk en ter plekke ligt een catalogus met informatie over alle kunstenaars en hun werken voor je klaar. Wij zijn erg blij als je daar iets voor wilt geven (vrije gift).

Belangstelling om gastvrouw of gastheer te zijn?
Zie de beschrijving op de vacature pagina, je kunt je daar ook aanmelden.