Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

OPEN ATELIER

Wolvilten

vrijdag 13.30 - 15.30 uur

Docent: Zonder docent
Doelgroep: gevorderden
Locatie: Atelier Kulturhus
Wanneer: 29 sep, 27 okt, 15 dec 2023 26 jan, 23 feb, 22 mrt, 19 apr, 24 mei 2024
Prijs: € 32 voor 8 bijeenkomsten (excl. materiaal)

Zonder docent
Wolvilten

Ontdek de magie van wolvilten! Natuurlijk kun je ook thuis wolvilten, maar het gaat makkelijker in ons atelier! Je hebt er volop de ruimte om op de grote tafels het patroon en de benodigde wol uit te leggen.

Wolvilten is een eeuwenoude techniek die in deze tijd vaak wordt beoefend omdat het leuk is en je met het resultaat veel kunt doen. Vilt is een niet geweven textielsoort die ontstaat door het samenpersen van gewassen en gekaarde wol. ‘Kaarden’ is het ontwarren van de vezels door een wolkam of handkaarder: dat is een plankje met stalen, enigszins gebogen punten. Wolvilten is een hobby met veel praktisch toepasbare mogelijkheden. Je kunt van de lap vilt die je hebt gemaakt, in de kleur die je mooi vindt, van alles maken: tassen, hoedjes, sjaals en zelfs jasjes of jassen.

Daarnaast is het héél inspirerend om samen met anderen beter te worden in het ‘vak’ door fijne kneepjes uit te wisselen. Het is fijn om zonder het toeziend oog van een docent mooie creaties te maken en in een ontspannen sfeer elkaar adviezen te geven. De ervaring van deelnemers in het verleden heeft ons geleerd dat de gezellige sfeer heel aanstekelijk en motiverend werkt. Heb je al eens een cursus Wolvilten gevolgd of beheers je in elk geval de techniek al redelijk? Kom dan naar de wolvilt- open ateliers. Alleen bij voldoende belangstelling kan het open atelier Wolvilten doorgaan, dus meld je snel aan.