Tekenen gevorderden

Donderdag van 13.30 – 15.30 uur
6, 20 okt, 10, 24 nov, 8 dec 2022
19 jan, 2, 16 feb, 9, 23 mrt 2023
Docent: Françoise Martens
Kosten €140,- excl. materiaal

Docente Françoise Martens

Wil je meer tekenervaring opdoen, zoek je advies of persoonlijke verdieping, wil je uitgedaagd of verrast worden of wil je gewoon lekker tekenen?
In deze cursus is speciaal ruimte gecreëerd om individueel te werken. Maar wel onder begeleiding van docent Françoise Martens, die je helpt bij het vinden van je eigen hand van tekenen, jouw persoonlijke uitdrukking van werkelijkheid of fictie.

Over Françoise:
Al heel jong was zij gegrepen door de fascinatie voor tekenen en kleuren. Alles wat daarvoor geschikt leek werd gevuld met haar fantasievoorstellingen. Taal- en rekenschriften werden in de kantlijnstroken voorzien van fraaie illustraties. Een doos met tubes echte plakkaatverf op haar 11e verjaardag opende voor haar een nieuwe wereld met eindeloze verten en  talloze perspectieven. Het dikke, gelige papier van oude behangboeken bood haar de mogelijkheid deze nieuwe wereld gestalte te geven. Op de middelbare school blonk zij vooral uit tijdens de tekenlessen, waar zij zich laafde aan de uitdagende opdrachten.
Het was duidelijk: voor Françoise was de Academie een vanzelfsprekende voortzetting van haar schoolloopbaan. De onderwijsbevoegdheid aangevuld met de diploma’s ‘Mode en Illustratie’ en later ‘Fine Arts’ opende de weg naar het onderwijsveld, waar zij haar kennis en kunde overdroeg aan schooljeugd, volwassenen, amateurs en aankomend kunstenaars. De vreugde die zij ervaren over het resultaat is haar drijfveer om mensen te begeleiden en reden om dat nog in lengte van jaren te willen blijven doen.
Meer over Françoise Martens: http://www.francoisemartens.nl/