Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Deze workshop is afgelast!

dinsdag 3 okt 2023
19.30 - 21.30 uur

Docent: Lisa Sprenkeler
Doelgroep: beginners, gevorderden
Locatie: Atelier Kulturhus
Prijs: € 35 (incl. 1e materiaal, excl €7.50 voor extra optie)

De docent is verhinderd. De workshop is afgelast

Lisa Sprenkeler
Deze workshop is afgelast!

Met Lisa's stiptechniek leer hoe je voorwerpen een persoonlijk tintje kunt geven. Onder haar begeleiding en met alle benodigde materialen tover je zelf borden, kopjes en schaaltjes om tot unieke juweeltjes. Na de workshop ga je naar huis met twee objecten om cadeau te doen of voor jezelf te houden.

Stippen op porselein is een creatieve en ontspannende hobby die steeds populairder wordt. Door het aanbrengen van kleine stippen op porselein, ontstaan mooie patronen en kleurrijke creaties. Wil je het zelf leren? Dan is een workshop de perfecte gelegenheid!
In de workshop leer je van een ervaren docent alle technieken en handigheidjes die nodig zijn om mooie stippen te creëren. Allereerst krijg je uitleg over welke materialen en verf je het beste kunt gebruiken. Vervolgens ga je aan de slag met het stippen zelf. Je leert hoe je een patroon kunt tekenen en hoe je de stippen op een nette en gelijkmatige manier aanbrengt.
Tijdens de workshop stippen op porselein is er veel ruimte voor eigen creativiteit en inbreng. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een schaal, kopje of bord te stippen. Op deze manier kun je een persoonlijk en uniek porseleinstuk creëren.
Eventueel kan je u ook grotere werkstukken als een theepot of etagère stippen. Dit is een optie die €7,50 extra kost. Alle te beschilderen voorwerpen worden door de docent meegebracht. Zij heeft een goede kwaliteit porselein uitgezocht die goed is om af te bakken.
Na afloop van de workshop heb je niet alleen een mooie creatie, maar ook een nieuwe hobby erbij! Het is namelijk erg verslavend om steeds nieuwe patronen en kleuren uit te proberen. Daarnaast is het ook nog eens een ontspannende bezigheid waarmee je even helemaal tot rust kunt komen.
Kortom: een workshop stippen op porselein is een leerzame, creatieve en ontspannende activiteit waarbij je ook nog eens met een mooie creatie naar huis gaat. Zeker een aanrader!