Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Schilderen Aquarel, Acryl

donderdag 19.30 - 22.00 uur

Docent: Peter-Frans de Graaf
Doelgroep: beginners
Locatie: Atelier Kulturhus
Wanneer: 12 okt, 9, 23 nov, 7 dec 2023, 11, 25 jan, 8, 29 feb, 14, 28 mrt 2024
Prijs: € 195 voor 10 lessen (excl. materiaal)

Peter-Frans de Graaf
Schilderen Aquarel, Acryl

Schilderen met aquarel of acryl verf is een heerlijke vrije tijds besteding. Er komen veel aspecten bij kijken, zoals materialen kennis, want hoe herken je de kwaliteit van een kwast of penseel? En kleuren mengen en nog veel meer. Peter-Frans geeft al dertig jaar les in veel stijlen en technieken en heeft verstand van alles wat met schilderen heeft te maken. Hij deelt graag zijn kennis met je zodat je met mooie kunstwerken naar huis gaat!

Starters:
Voor de starters begint Peter-Frans elke les met een korte inleiding. Die gaat over kleur en pigmenten, materiaal, verf en kwasten of schilderwijzen, maar ook over valkuilen die je tegenkomt. Je leert de eigenschappen van verf en de eigenaardigheden van kleuren en pigmenten kennen. Je leert je omgeving beter en scherper waar te nemen en deze met verf en penseel vorm te geven.
Maar vooral leer je jouw creatieve talenten te ontwikkelen en heus: elk mens is creatief! In meer of mindere mate, maar het is leuk en zeker de moeite waard te ontdekken wat je kunt.

Gevorderden
Met de groep gevorderden gaat Peter-Frans dieper in op de bovenstaande onderwerpen. Je leert nog beter te kijken naar je omgeving, je techniek wordt verbeterd en je wordt uitgedaagd om uit je comfort-zone te stappen.

Meer over Peter-Frans de Graaf lees je op: www.peterfransdegraaf.nl