Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Patchwork, Quilten

maandag 13.30 - 15.30 uur

Docent: Marianne van den Ent
Doelgroep: beginners
Locatie: Atelier Kulturhus
Wanneer: 9, 23 okt, 6, 20 nov, 4 dec 2023: 15, 29 jan, 12, 26 feb, 11 mrt 2024
Prijs: € 140 voor 10 lessen (excl. materiaal)

Marianne van den Ent
Patchwork, Quilten

Patchwork is de oude techniek waarbij stukjes stof volgens patroon aan elkaar worden genaaid. Quilten is het rijgen (watteren) van drie lagen stof: de patchworktop, de tussenlaag en de onderlaag. Met beide technieken kun je hartstikke leuke dingen maken, bedspreien, wiegdekentjes, tafelkleden, doeken voor over de bank, originele bodywarmers enz. enz.

Quilten met mensen die het fijn vinden om creatief bezig te zijn is reuze gezellig en ontspannend. Nadat op de eerste middag kennis is gemaakt wordt besproken aan welk project je dit seizoen gaat werken. Als je beginner bent helpt Marianne je op weg en leert ze je de eerste beginselen. De gevorderden gaan natuurlijk direct aan de slag met hun project.

Marianne van den Ent begeleidt al vele jaren een groep enthousiaste beginnende en gevorderde quiltsters bij het maken van een eenvoudige quilt tot ‘quilts op niveau’.
Vaste onderdelen zijn het handwerken van een medaillon quilt of quilt in snijtechniek, maar met persoonlijke wensen wordt natuurlijk rekening gehouden.
Mensen met enige quiltervaring kunnen zich dus zeker aanmelden, maar ook beginnende quiltsters zijn van harte welkom.