Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Boetseren

Groep 1: dinsdag 09.00 - 11.00 uur
Groep 2: Alle groepen zijn volgeboekt!
Groep 3: Alle groepen zijn volgeboekt!

Docent: Anouk de Groot
Doelgroep: beginners
Locatie: Atelier Kulturhus
Wanneer: 9, 16, 23, 30 jan, 6, 20, 27 feb, 5, 12, 19, 26 mrt 2024
Prijs: € 175 voor 11 lessen (incl. materiaal)

Alle groepen zijn volgeboekt!

AANMELDEN WACHTLIJST

Anouk de Groot
Boetseren

Word een expert in keramiek en maak levendige beelden die jouw verhaal vertellen. Onder leiding van kunstenaar en docent Anouk de Groot gaat dat lukken want zij leert je verschillende technieken waarmee je unieke kunstwerken maakt. Met boetseren kun je je creativiteit uiten en je tegelijkertijd toch fijn ontspannen. Ook dit seizoen boetseren op dinsdag drie groepen die respectievelijk om 9:00, 11:30 en 15:00 uur beginnen.

Boetseren met klei is heel erg in en het wordt zelfs de nieuwe yoga genoemd. Klei is een oeroud materiaal waarmee je op verschillende manieren kunt werken. Je kunt opbouwen uit rolletjes of platen klei, je kunt massief boetseren of met mallen werken. Nadat je werkstuk de eerste keer biscuit is gebakken ga je met glazuren, pigmenten of oxides je werkstuk kleuren. Hierna wordt het nog een keer gebakken en dan komt het verrassende effect van glazuur op je werkstuk te voorschijn.

  • Starters gaan eerst kennis maken met de verschillende technieken van boetseren met klei. Dit geeft je een goeie basis en geeft je de mogelijkheid om tijdens nieuwe werkstukken combinaties van technieken met elkaar te gebruiken.
  • Gevorderden krijgen gepaste begeleiding waar hij/zij behoefte aan heeft.

Over Anouk de Groot

Anouk de Groot woont en werkt in Beltrum. Ze is afgestudeerd aan de AKI Kunstacademie in Enschede. Ze maakt voornamelijk bronzen beelden, maar heeft de afgelopen tien jaar ook gewerkt met keramische sculpturen. Haar werken worden nationaal en internationaal verkocht door diverse galeries. Anouk’s sculpturen drukken verhalen op een creatieve en fantasierijke manier uit, waarbij denkbeeldige dieren en menselijke figuren tot leven komen door de toevoeging van humoristische titels. Haar sculpturen laten zien dat ze de diepte, humor en poëzie kan combineren in haar kunst. De aandacht voor detail in haar sculpturen benadrukt haar vakmanschap en kwaliteit. Haar sculpturen zijn levendig en kleurrijk, waarbij zelfs de bronzen figuren een verhaal weergeven. In haar beelden komen personages voor zoals prinsessen en kikkers, slakken en olifanten, geesten en denkbeeldige wezens.