Boetseren (09.00)

Beginners en gevorderden
Volgeboekt

Van 09.00 – 11.00 uur
10, 17, 24, 31 jan, 7, 14 feb,
7, 14, 21, 28 mrt 2023
Docent: Anouk de Groot
Kosten €140,- (leden €134,-) excl. €20,- materiaal

Boetseren.

Boetseren met klei is heel erg in en wordt zelf de nieuwe yoga genoemd. Lekker met je handen in de klei is een heerlijke manier van ontspannen en hoe leuk is het als er uiteindelijk ook nog een mooi resultaat ontstaat.

Klei is een oeroud materiaal waarmee je op verschillende manieren mee kan werken. Je kan aan de slag gaan met rolletjes of platen techniek, massief boetseren of via mallen werken. Nadat je werkstuk de eerste keer biscuit gestookt is ga je met glazuren, pigmenten of oxides je werkstuk kleuren. Hierna wordt het nog een keer gebakken waarna je het verrassende effect van glazuren op je werkstuk zal gaan zien.

Starters gaan eerst kennis maken met de verschillende technieken van boetseren met klei. Dit geeft je een goeie basis en geeft je de mogelijkheid om tijdens nieuwe werkstukken combinaties van technieken met elkaar te gebruiken. Gevorderden krijgen gepaste begeleiding waar hij/zij behoefte aan heeft.

Voor het aankomend seizoen gaan we in de eerste week starten met het maken en beschilderen van een mooie schaal. Dit is bedoeld voor degene die hierin geïnteresseerd zijn, er kan natuurlijk ook gestart worden met het maken van je eigen werk of ideeën. Met behulp van een koekenpan en keramisch verf ga je stap voor stap zien hoe je met iets heel simpels een prachtig resultaat kan krijgen.

3 groepen.

Ook dit seizoen organiseren wij op dezelfde dag drie groepen die respectievelijk om 9:00, 11:30 en 15:00 uur beginnen. Wilt u eraan denken om op het aanmeldformulier te vermelden voor welke van de drie u zich opgeeft?

Over de docent.

Anouk de Groot woont en werkt in Beltrum. Ze studeerde af aan de AKI Kunstacademie in Enschede op de afdeling Beeldhouwen. Na haar studie heeft Anouk zich gespecialiseerd in het maken van bronzen beelden. De laatste 10 jaar heeft ze zich verdiept in keramiek. Haar beelden worden door diverse nationale en internationale Galeries verkocht.
Met haar figuratieve Brons en Keramiek sculpturen vertelt Anouk met veel verbeelding verhalen die een reflectie vormen van het leven. De ingebeelde dieren en mensfiguren komen in deze verhalen tot leven.
De titels van de kunstwerken voegen een komische noot toe aan het werk of verduidelijken de context.
De onderwerpen voor de beelden van Anouk de Groot kunnen variëren van diepzinnige tot komische vertellingen. Zo speelt ze graag met tegenstellingen. De kracht van haar beelden schuilt in hun humor, de verbeeldingskracht, hun poëzie. De beelden zijn altijd meesterlijk gemaakt met oog voor de details.
Anouk de Groot combineert vakmanschap en gedetailleerde afwerking. Haar keramieken worden vaak vrolijk gekleurd; het patina van de bronzen beklemtoont het verhaal. Haar kunstwerken worden bevolkt door prinsessen en kikkers, maar ook door slakken en olifanten, of geesten en ingebeelde wezens; met een vrolijke blik naar de toeschouwer.
Meer informatie over Anouk en haar werk is te vinden op haar website
www.anoukdegroot.nl

Materiaal.

Alle benodigde materialen kunnen aangeschaft worden via de docent. De kosten hiervoor bedragen €20,- en moeten tegelijk met het cursusgeld worden voldaan. In het uitzonderlijke geval dat een cursist een extra groot werkstuk wil maken zal een nabetaling van €5,- gevraagd worden.