Lezingen

Iedere maand een lezing over een cultureel of populair-wetenschappelijk onderwerp in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Soms sneeuwt het in april

Janneke Siebelink, Columnist-Fictieschrijver

22 mrt 2024 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 12.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Soms sneeuwt het in april

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Janneke Siebelink, Columnist-Fictieschrijver Soms sneeuwt het in april

Ontdek de lange, inspirerende en hoopvolle weg van Janneke Siebelink tot haar debuutroman 'Soms sneeuwt het in april'. Na zeven jaar hard werken en het overwinnen van de schaduw van haar beroemde vader, heeft ze een bijzondere prestatie geleverd. De roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en vertelt een indringend verhaal over identiteit en afkomst. Arjan Peters van het NRC noemde het knap en beheerst geschreven. Mis deze lezing niet en ontdek het verhaal achter deze opmerkelijke prestatie

De lezing van Janneke Siebelink (jazeker, dochter van Jan Siebelink) zal gaan over de lange, inspirerende en uiteindelijk hoopvolle weg tot het schrijven van haar debuutroman ‘Soms sneeuwt het in april’ (2022). Een zeven jaar lange weg !
Zij was weliswaar altijd al werkzaam als schrijver in opdracht. Maar het schrijven van een roman is andere koek. En vind jezelf maar eens goed genoeg om onder de schaduw van je vader uit te komen. Maar dat is haar gelukt. In een handgeschreven brief schrijft hij zijn dochter: “Ik val maar meteen met de deur in huis. Je hebt een bijzondere prestatie geleverd. Je brengt een persoonlijk drama in een historisch decor tot leven. Je gebruikt een aangename rustig registrerende stijl die tegelijkertijd heel sensitief is……etc. etc.”. Maar ook Arjan Peters complimenteerde haar in het NRC: “Dit is knap, een verhaal over geboorte, geboorte, dood, oorlog en broeiende vragen heel beheerst, precies, ja zelfs rustig vertellen. Janneke Siebelink kan het”.
Soms sneeuwt het in april is een indringende roman over identiteit en afkomst. Hoe gaan we om met het verleden, dat we ongevraagd toebedeeld krijgen. De roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bewerkt tot fictie.

Janneke Siebelink was via haar werk bij bol.com bekend met organiseren en presenteren van lezingen en events over boeken. Zij beloofde ons van deze lezing ook een boeiende presentatie te maken gelardeerd met afbeeldingen, die met de weg van het schrijven van deze roman te maken hebben.
Boekhandel Lovink uit Lochem verkoopt in de pauze en na afloop boeken van Janneke. U kunt ze door haar laten signeren. Als u al eerder een boek van haar hebt gekocht kunt u dat ook door haar laten signeren.

Janneke Lidewij Siebelink Columnist-Fictieschrijver- Journalist.

Janneke Lidewij Siebelink werd in 1974 geboren in Ede, in een huis vol verhalen. Na haar studie aan de Frederik Muller Academie in Amsterdam werkte ze jaren voor de online boekhandel van bol.com waar ze lees.bol.com oprichtte en tal van lezingen en events organiseerde en presenteerde.
Zij interviewde talloze auteurs en bekenden. Ze schreef over boeken voor onder meer Linda, Margriet, Wendy, KPN, schoof aan bij Tijd voor Max, had zitting in de boekenraad van de Volkskrant en in verschillende jury’s (waaronder Write Now!) en interviewde voor de Jonge Jury. Ze schreef voor verschillende families hun familiegeschiedenis op. Op een bijzondere wijze is daar deze roman uit voortgekomen. In april 2022 verscheen haar debuut roman Soms sneeuwt het in april.
In april 2023 verschijnt haar tweede boek December slaan we even over, een verhalenbundel over mensen in een hospice.