Lezingen

Iedere maand een lezing over een cultureel of populair-wetenschappelijk onderwerp in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Doelwit aarde

Govert Schilling, journalist en publicist

21 okt 2022 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 12.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Govert Schilling, journalist en publicist Doelwit aarde

Zesenzestig miljoen jaar geleden sloeg een kosmisch rotsblok op aarde in met desastreuze gevolgen. Die inslag leidde tot het uitsterven van vele diersoorten, waaronder de dinosauriërs. Hoe groot is de kans dat er binnenkort weer zo’n projectiel onze kant op komt? En wat kunnen we ertegen doen als we zo’n krachtpatser signaleren? Over deze vragen buigt sterrenkundeschrijver Govert Schilling zich in zijn lezing Doelwit aarde. Daarin vertelt hij ook over meteorieten, inslagkraters en de manier waarop sterrenkundigen jacht maken op onheilsbrengers.

Kosmische projectielen op ramkoers met onze planeet.

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Sommige zijn vertaald in het Engels, Duits en Chinees. Over de ontwikkelingen in de astronomie geeft hij regelmatig op radio, maar ook op televisie toelichtingen.

Voor zijn werk op het gebied van de popularisering van de sterrenkunde ontving Govert Schilling diverse prijzen en onderscheidingen waaronder de Simon Stevin-kijker van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, samen met astronaut Wubbo Ockels (1989). In 2007 werd een planetoïde naar hem vernoemd door de Internationale Astronomische Unie. In Ruurlo staat hij bekend om zijn levendige en heldere uiteenzettingen.

Meer: www.allesoversterrenkunde.nl