Lezingen

Iedere maand een lezing over een cultureel of populair-wetenschappelijk onderwerp in de Theaterzaal van het Kulturhus.

Broeikaseffect

Richard Bintanja, hoogleraar Klimaat en Milieuveranderingen

6 okt 2023 - 20.00 uur
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Kaarten € 12.50
Jeugd t/m 18 jaar gratis

Tickets Broeikaseffect

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Richard Bintanja, hoogleraar Klimaat en Milieuveranderingen Broeikaseffect

Ontdek wat ons te wachten staat door de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan voor ons klimaat tijdens de lezing van Prof. Dr. Richard Bintanja, hoogleraar Klimaat en Milieuveranderingen aan de Rijksuniversiteit Groningen én senior onderzoeker bij het KNMI. Leer meer over het stijgende zeeniveau, de menselijke invloed op het klimaat en laat u meenemen op een avontuur naar Antarctica met prachtig beeldmateriaal. Mis deze kans niet!

Broeikaseffect: het klimaat op de helling

In deze lezing gaat Prof. Dr. Richard Bintanja in op wat ons in de (nabije) toekomst te wachten staat door de wereldwijde opwarming van onze planeet en de gevolgen daarvan voor het klimaat. De huidige stand van zaken op het gebied van klimaat passeert de revue. Het stijgende zeeniveau komt aan de orde: moeten onze dijken al verhoogd worden? Zijn sommige klimaatveranderingen onomkeerbaar en hoe groot is de menselijke invloed nu eigenlijk?

Naast het gedeelte over het klimaat en het broeikaseffect zal Richard Bintanja
vertellen over zijn poolreizen naar Antarctica. Met behulp van beeldmateriaal zullen
diverse aspecten van zijn poolexpedities de revue passeren.

Prof. Dr. Richard Bintanja is hoogleraar Klimaat en Milieuveranderingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en senior onderzoeker bij het KNMI. Zijn expertise spitst hij toe op het klimaat, klimaatverandering, polair klimaat, hydrologische cyclus, links klimaat–koolstofcyclus, paleoklimaat, polaire wetenschappelijke expedities, (wetenschappelijk) schrijven. Hoofdredacteur Meteorologica.
Zijn wetenschappelijke loopbaan focust zich op de Noord- en Zuidpool, aanvankelijk via diverse meteorologische veldonderzoeken op de aardpolen, later door het maken van klimaatmodellen om klimaatveranderingen in kaart te kunnen brengen.
Om deze zware stof voor een groot publiek wat toegankelijker te maken heeft hij ook de roman ‘Poolreizen’ geschreven. Deze roman kan men in de pauze of na afloop bij hem kopen en laten signeren.