Exposities

Lies Onstenk

Landschappen en bloemen

23 jun 2023 - 27 sep 2023
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur

Lies Onstenk
Landschappen en bloemen

Ontdek de prachtige landschappen en bloemen van schilderes Lies Onstenk tijdens haar expositie op de tweede verdieping van het Kulturhus. Bewonder haar aquarellen, waarbij ze soms ook zout of inkt gebruikt voor speciale effecten.

Lies Onstenk
De liefde voor schilderen kwam bij Lies Onstenk vele jaren geleden op tijdens een vakantie. Met een aquarelblokje, verf en een boek uit de bibliotheek over aquarelleren ging ze naar Haamstede. En sindsdien is ze verknocht aan schilderen. Lies schildert het liefst landschappen en bloemen. Ze vermoedt dat het de lichtheid, het zonnige en het ongedwongene zijn die haar aanspreken. In het verleden schilderde ze dan ook vaak in de vrije natuur. Het is voor haar minder belangrijk waar een schilderij gemaakt is, dan de sfeer die het werk uitstraalt.

Aquarellen

Tegenwoordig gebruikt ze meestal foto’s of afbeeldingen die haar inspireren. Enkele aquarellen zijn op doek geschilderd. Door deze na het schilderen met fixatief voor pastel te behandelen blijven ze zonder glas toch goed. De aquarelverf is tegenwoordig zo lichtecht dat je voor verkleuren niet bang hoeft zijn. Naast aquarelverf gebruikt ze soms zout of inkt om speciale effecten te krijgen.

Doceren en exposeren
Lies volgde lessen bij Peer van Veen, Wim Bijkerk, Paul Tieke en Jenneke Brunnekreeft. Nu gaat ze al enkele jaren naar José Ribbers in Beltrum. Vanaf 1988 tot 2000 gaf ze zelf schilderles in Enter, Rijssen en Goor. In die jaren exposeerde ze in diverse plaatsen. En nu dus op de tweede verdieping van het Kulturhus.