Exposities

Kunst uit Berkelland

Onze Kunstenaars tonen recent werk

5 jul 2024 - 24 aug 2024
De Smidse 1, Ruurlo
Open do t/m zo 13.00 - 17.00 uur

Kunst uit Berkelland
Onze Kunstenaars tonen recent werk

Van 6 juli tot en met 24 augustus organiseert de KunstKring de expositie ‘Kunst uit Berkelland’. Dertig kunstenaars exposeren in galerie De Smidse in Ruurlo. Er zijn schilderijen te zien, glaswerk, keramiek en nog veel meer. Vind je iets mooi, dan mag het, na betaling, meteen mee naar huis. Elke middag is een van de kunstenaars aanwezig. Er worden demonstraties gegeven en workshops. De expositie is gratis.

De kunstenaars
De exposerende kunstenaars zijn allen verbonden aan KunstKring Ruurlo. De KunstKring telt een kleine zestig kunstenaars van wie er in juli en augustus bijna de helft exposeert.
De exposanten die meedoen zijn: Alfons Lansink, Annejet van Stekelenburg, Anne-Marie van Eck, Arie Reijn, Astrid Rensenbrink, Betty Derksen, Bouke Veltman, Carina Claassens, Clemens Middelhuis, Chris van Vondelen, Dirk van Noort, Dolf Bierhuizen, Gerda Oonk, Hermy Essink, Hetty Jansen, Hugo Pos, Huub Hufen, Joke Holtrust, Joke Koetsier, Karlien Crom, Louky Scheltema, Marianne Dekkinga, Margreet Markus, Marika Meershoek, Marion Schmitz, Marlon Groot Zevert, Martina Bakker, Riny Slütter, Rita Veltmaat, Saskia Koning en Yvon Bilderbeek.
Van alle kunstenaars zullen meerdere werken te zien zijn.

Workshops
Tijdens de openingstijden worden enkele workshops gegeven. Anne-Marie van Eck geeft een workshop (he)art Cards. Hugo Pos leert je hoe je een abstract schilderij kunt maken. Bouke Veltman geeft een workshop Intuïtief schilderen, Yvon Bilderbeek geeft de workshops Decoupage en Collage. Als je belangstelling hebt om mee te doen kijk dan bij cursussen en workshops. Daar kun je je ook aanmelden voor een workshop.

Demonstraties
Op enkele middagen geven kunstenaars een demonstratie. Carina Claassens geeft een demonstratie Keramiek, Clemens Middelhuis een demonstratie Airbrush, Chris van Vondelen een demonstratie Digitale collage. Dirk van Noort laat zien hoe je Vogeltjes boetseert, Dolf Bierhuizen geeft een demonstratie Houtbewerken en Rita Veltmaat Schilderen. Een overzicht met de data en tijden ligt in De Smidse.

Expositie in leegstaande winkel
De expositie komt in een leegstaande winkel in het centrum van Ruurlo. Op die manier draagt ook KunstKring Ruurlo bij aan het gevoel van welzijn en de leefbaarheid van het dorp. Al bijna 30 jaar is de KunstKring het middelpunt van kunst in de regio. En Ruurlo wordt meer en meer een kunstdorp. Een centrum van kunst en cultuur in de regio.

Praktische informatie
Het adres van de Galerie is De Smidse 1 in Ruurlo. Alle kunstwerken zijn te koop. Als u een kunstwerk mooi vindt, kunt u het direct afrekenen en mee naar huis nemen. Er is een pinapparaat aanwezig. Er zijn ook teken- en schildermaterialen te koop.
De expositie is lopend vanaf station Ruurlo bereikbaar. U kunt gratis parkeren op diverse plaatsen in en rond het dorp. De expositie is gratis. We zijn wel erg blij als u iets in de pot voor vrije giften doet.