Exposities

Karel Loman

Emotie en observatie

29 sep 2023 - 20 nov 2023
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur
Opening: 29 september 2023 - 16.30 uur

Karel Loman
Emotie en observatie

Beleef de magie van de natuur door de ogen van Karel Loman! Deze schilder uit Ede laat zijn expressieve kleuren spreken en weet de essentie van landschappen en stads- en dorpsgezichten op een prachtige manier te verbeelden. Geïnspireerd door de grootheden Van Gogh, Matisse en Cézanne, gebruikt Loman emotie en observatie om zijn werk tot leven te brengen.

Geïnspireerd door grootheden als Van Gogh, Matisse en Cézanne laat schilder Karel Loman (Roeselare 1944) zijn schilderijen voor zich spreken.
Hij voelt zich in stilte verbonden met de natuur. Met heldere, expressieve kleuren vertolkt hij de sfeer van landschappen en stads- en dorpsgezichten. Dat is de kern waardoor ik de sfeer van de omgeving weergeef. “Emotie en observatie zijn belangrijke kenmerken van mijn werk,” aldus Karel.

Loman gaf les en leiding in het basis- en voortgezet onderwijs, de internationale schakelklassen en het leerlingwezen, waarin hij de kunst een grote plaats gaf. Dit, en omdat hij zich jarenlang ingezet heeft voor kunst en cultuur in zijn woonplaats Ede, ontving hij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was in 2003 een van de oprichters van het Platform Edese Kunstenaars (PEK).
Loman heeft een groot aantal exposities in Nederland, België en Frankrijk op zijn naam staan.

De opening van de expositie is op vrijdag 29 september a.s. om 16.30 uur in het atelier van de KunstKring. Zijn dochter die al sinds vele jaren wekelijks met haar vader schildert spreekt hem toe. Daarna opent een lid van de werkgroep Exposities de tentoonstelling en biedt de aanwezigen de mogelijkheid om met de kunstenaar te spreken over diens werk.

Zie: www.karelloman.nl
Mail: jkarelloman@gmail.com