Exposities

Ina Scholten

Exposeert schilderijen

8 dec 2023 - 31 jan 2024
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur

Ina Scholten
Exposeert schilderijen

In haar grote schilderijen spelen mensen en hun onderlinge relaties een grote rol. Ina beeldt thema’s als communicatie, verbinding en reflectie uit. Haar verrassende benadering resulteert in schilderijen die tot de verbeelding spreken.

Ina Scholten is in 1956 in Zevenaar geboren en tot haar 18e heeft zij daar ook gewoond. Na haar studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft zij in het onderwijs gewerkt en in haar vrije tijd ontwikkelde zij zich als beeldend kunstenaar.

Na 25 jaar heeft zij het onderwijs vaarwel gezegd en is zij zich gaan toeleggen op het maken van veelal grote acryl schilderijen waarin thema’s als communicatie, verbinding en reflectie verbeeld worden.

In haar werk spelen vooral mensen in hun onderlinge relatie de hoofdrol. De Italiaanse titels van veel van haar doeken geven dat weer. Haar verrassende benadering van dit thema resulteert in schilderijen die tot de verbeelding spreken. Kleuren en vormen gaan een spannend verbond aan.

Ina werkt op associatieve wijze en laat vanuit haar gevoel voor nuances het materiaal zijn werk doen. Schijn en werkelijkheid spelen een steeds wisselende rol, afhankelijk van wat de beschouwer wil zien.

Haar werk is zeer toegankelijk en biedt door de gelaagdheid de kijker de mogelijkheid om verder te gaan dan wat gezien wordt.

Enkele recente exposities:
2023 Kunstraffinaderij Nijmegen
2019 – heden Montagne Bergen NH
2019- heden Solo expositie Trickle Down Fabrics Arnhem
2019 Solo expositie Color Business Centrum Arnhem
Dec 2018 – jan 2019 expositie t.g.v. afsluiting Marikenjaar in Marienburgkapel Nijmegen
Nov – jan 2018 expositie Atrium Meijhorst Nijmegen
Mei 2018 deelname Mariken Kunstroute Nijmegen

Voor meer informatie zie: www.pitturina.nl