Exposities

Erik Wessels

Wildlife schilderijen

7 okt 2022 - 31 dec 2022
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo

Opening: 7 oktober 2022 - 16.30 uur

Erik Wessels
Wildlife schilderijen

De wildlife-artists Robert Bateman, Carl Brenders en Raymond Harris Ching inspireren mij en zijn mijn grote voorbeelden. Daarnaast is ook Rien Poortvliet een inspiratiebron. Ik vind het fantastisch als mensen van mijn werk genieten en onder de indruk raken. Door mijn schilderijen hoop ik ook dat mensen ánders gaan kijken naar dieren (én hun leefomgeving) en méér gaan beseffen hoe fantastisch de natuur is.

Mijn naam is Erik Wessels, geboren en getogen in Hengelo (Gld)

Al op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door de natuur, met name door vogels en inheemse dieren. Ik begon dieren in hun leefomgeving te tekenen en te schilderen.
Mijn vader raadde me aan om een grafische opleiding te gaan volgen. Ik volgde zijn raad echter niet op en koos voor elektrotechniek. Tijdens mijn opleiding raakte het tekenen en schilderen buiten beeld, maar door een TV uitzending kwam het enthousiasme terug en pakte ik het schilderen van vogels en wilde dieren weer op. Deze liefhebberij is – naast mijn werk in de techniek – inmiddels uitgegroeid tot een dagelijkse bezigheid.

Door de tijd heen ben ik me verder gaan professionaliseren, ben ik in de leer gegaan om mijn techniek te verfijnen. Ook de gebruikte materialen zijn steeds beter geworden. Ik werk graag met acrylverf en ik probeer dieren zo te schilderen dat hun emoties als het ware te voelen zijn. Met name de sprekende blik in de ogen van dieren wil ik zo realistisch en natuurgetrouw mogelijk vangen met mijn penseel. Over het eindresultaat ben ik zelden tevreden. Onder het motto “het kan altijd beter” probeer ik voor mezelf de lat zo hoog mogelijk te leggen.

Zie meer werk van Erik Wessels op: www.erikwessels.nl