Exposities

AtelierRoute Berkelland 2024

Kunstenaars openen hun ateliers

19 mei 2024 - 20 mei 2024
Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo
Open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur
Opening: 18 mei 2024 - 20.00 uur

AtelierRoute Berkelland 2024
Kunstenaars openen hun ateliers

De vierde Atelierroute Berkelland in 2024 is een feit. Eerst even een kijkje nemen in de grote zaal van het Kulturhus en dan op pad met een lijst adressen waar je kunst kunt zien en beleven op een heerlijk ontspannen manier. De grote verscheidenheid aan kunst en de warme ontvangst van de kunstenaars maken van je Pinksterweekend een event om naar terug te verlangen.

AtelierRoute
In 2017 en 2019 organiseerde Kunstkring B-Art samen met KunstKring Ruurlo tijdens de Pinksterdagen de Berkellandse Atelierroute. De gastvrije kunstenaars en de bezoekers vanuit de Achterhoek en van ver daarbuiten waren zeer enthousiast. Toen Kunstkring B-Art op 1 januari 2022 stopte met haar activiteiten sloten de meeste leden zich aan bij KunstKring Ruurlo. Het enthousiasme onder vrijwilligers van de KunstKring om weer een AtelierRoute te organiseren was groot en met Pinksteren in 2022 deden ongeveer 90 kunstenaars mee. In 2024 verwachten we dit aantal te evenaren.

Overzichtstentoonstelling
Alle kunstenaars brengen één kunstwerk in voor de overzichtstentoonstelling die in het Kulturhus in Ruurlo wordt gehouden. Het resultaat zal weer een grote, zeer boeiende tentoonstelling zijn met werken in veel verschillende technieken. Hij is op zondag en maandag te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de feestelijke opening op zaterdag 18 mei worden de kunstenaars en hun dierbaren uitgenodigd.

Ateliers binnen Berkelland
Alle ateliers liggen binnen de grenzen van Berkelland. Elke atelierhouder is vrij om in zijn/haar atelier één of twee gasten uit te nodigen of te ontvangen om werk te laten zien. In het geval dat iemand geen geschikt atelier heeft. En in het geval dat een gast buiten Berkelland woont. Ook al is die kunstenaar geen lid van de KunstKring. Het maximum aantal kunstenaars op één locatie is vier. Deze regel is ingesteld om te voorkomen dat bezoekers de hele dag op het zelfde adres blijven en andere kunstenaars niet aan bod komen.

Routeboekje
Er wordt weer een routeboekje gemaakt. Dit jaar is het routeboekje gratis op elke locatie en de VVV kantoren in Berkelland verkrijgbaar. In het boekje staan de naam en adresgegevens met foto van de kunstenaars. Bekijk hier de deelnemende kunstenaars en locaties.