Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Tekenen gevorderden

donderdag 13.30 - 16.00 uur

Docent: Françoise Martens
Doelgroep: gevorderden
Locatie: Atelier Kulturhus
Wanneer: 5, 26 okt, 9, 23 nov, 7 dec 2023 18 jan, 1, 15 feb, 7, 21 mrt 2024
Prijs: € 140 voor 10 lessen (excl. materiaal)

Françoise Martens
Tekenen gevorderden

Kun je al tekenen, maar wil je meer ervaring en kennis opdoen? Wil je advies of wil je uitgedaagd of verrast worden of wil je gewoon lekker tekenen? Alles is mogelijk, en er is ruimte om individueel te werken. Maar wel onder begeleiding van docent Françoise Martens. Zij helpt je bij het vinden van je eigen stijl en bij hoe jij jouw werkelijkheid of fantasie uitbeeldt.

Over Françoise

Al heel jong was zij geboeid door tekenen en kleuren. Alles wat geschikt leek gebruikte ze voor tekenen. In de kantlijn van haar taal- en rekenschriften tekende ze fraaie voorstellingen. Toen ze op haar 11e verjaardag een doos met tubes echte plakkaatverf kreeg ging er een wereld voor haar open met eindeloze horizonten en talloze perspectieven. Het dikke, gelige papier van oude behangboeken bood haar de mogelijkheid om aan deze nieuwe wereld vorm te geven. Op de middelbare school blonk zij vooral uit in tekenen. In de tekenlessen stortte ze zich op de uitdagende opdrachten.

Voor Françoise was het vanzelfsprekend dat ze na de middelbare school naar de Academie ging. De onderwijsbevoegdheid aangevuld met de diploma’s ‘Mode en Illustratie’ en later ‘Fine Arts’ opende de weg naar het onderwijs. Daar droeg ze haar kennis en kunde over aan schooljeugd, volwassenen, amateurs en aankomend kunstenaars. Het plezier over het resultaat dat leerlingen ervaren is haar drijfveer om mensen te begeleiden en de reden om dat nog in lengte van jaren te willen blijven doen.
Meer over Françoise Martens
http://www.francoisemartens.nl/