Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Stippen op porselein

dinsdag 14 nov 2023
19.30 - 21.30 uur

Docent: Lisa Sprenkeler
Doelgroep: beginners
Locatie: Atelier Kulturhus
Prijs: € 40 (incl. 1e materiaal, excl €7.50 voor extra optie)

Alleen bij voldoende belangstelling gaat de workshop door. Degenen die zich aanmelden krijgen zo spoedig mogelijk een bevestiging.

AANMELDEN WORKSHOP

Lisa Sprenkeler
Stippen op porselein

Leer hoe je voorwerpen een persoonlijk tintje kunt geven met Lisa's stiptechniek. Met begeleiding en alle benodigde materialen tover je borden, kopjes en schaaltjes om tot unieke juweeltjes. Na de workshop ga je naar huis met twee objecten om cadeau te doen of om zelf te houden.

Stippen op porselein is een creatieve en ontspannende hobby die steeds populairder wordt. Door het aanbrengen van kleine stippen op porselein, ontstaan mooie patronen en kleurrijke creaties. Wil je zelf leren stippen op porselein? Dan is een workshop de perfecte gelegenheid!

In de workshop leer je van ervaren docent Lisa Sprenkeler alle technieken en handigheidjes die nodig zijn om mooie stippen te creëren. Allereerst krijg je uitleg over welke materialen en verf je het beste kunt gebruiken. Vervolgens ga je aan de slag met het stippen zelf. Je leert hoe je een patroon kunt uittekenen en hoe je de stippen op een nette en gelijkmatige manier aanbrengt.

Tijdens de workshop stippen op porselein is er veel ruimte voor eigen creativiteit en inbreng. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een schaal, kopje of bord te stippen, maar ook kun je je eigen porselein meenemen. Op deze manier kun je een persoonlijk en uniek stuk porselein creëren.

Eventueel kan je u ook grotere werkstukken als een theepot of etagère stippen. Dit is een optie die €7,50 extra kost. Alle te beschilderen voorwerpen worden door de docent meegebracht. Zij heeft een goede kwaliteit porselein uitgezocht die goed is om af te bakken.

Na afloop van de workshop heb je niet alleen een mooie creatie, maar ook een nieuwe hobby! Het is namelijk erg verslavend om steeds nieuwe patronen en kleuren uit te proberen. Daarnaast is het ook nog eens een ontspannende bezigheid waarmee je even helemaal tot rust kunt komen.

Kortom: een workshop stippen op porselein is een leerzame, creatieve en ontspannende activiteit waarbij je ook nog eens met een mooie creatie naar huis gaat. Zeker een aanrader!