Schilderen aquarel- en acryl

voor beginners en gevorderden
Volgeboekt
Donderdag van 19.30 – 22.00 uur
13 okt, 10, 24 nov, 8 dec 2022
12, 26 jan, 9, 23 feb, 16, 30 mrt 2023
Docent: Peter-Frans de Graaf
Kosten €195, excl. materiaal

 

Docent: Peter-Frans de Graaf

Het aantrekken van Peter-Frans de Graaf uit Deventer bleek een schot in de roos. Gelukkig heeft hij ook dit seizoen weer tijd kunnen vrijmaken voor de schildercursussen van de KunstKring Ruurlo.
Starters:
Voor de starters begint Peter-Frans elke les met een korte inleiding. Die gaat over kleur en pigmenten, materiaal, verf en kwasten of schilderwijzen, maar ook over valkuilen die je tegenkomt. Je leert de eigenschappen van verf en de eigenaardigheden van kleuren en pigmenten kennen. Je leert je omgeving beter en scherper waar te nemen en deze met verf en penseel vorm te geven.
Maar vooral leer je jouw creatieve talenten te ontwikkelen en heus: elk mens is creatief! In meer of mindere mate, maar het is leuk en zeker de moeite waard te ontdekken wat je kunt.
Gevorderden
Met de groep gevorderden gaan we dieper in op de bovenstaande onderwerpen. Het kijken naar je omgeving wordt verder ontwikkeld en je technieken verder beoefend.

Meer over Peter-Frans de Graaf:

 

Peter-Frans de Graaf wordt geïnspireerd door het Hollandse landschap. Hij schildert dat niet na maar becommentarieert het, hij is tenslotte kunstenaar. De Graaf heeft plezier in verstoring van rechtlijnige processen en dwarse concepten. ‘Een goede schilder is een goede denker’, zei hij ooit ter verdediging van Mondriaan.
In zijn hyperrealistische schilderijen zowel als in zijn abstract werk zie je vaak grote gekleurde vlakken, uiterst subtiel geschilderd en eigenlijk altijd net verschillend van kleur en textuur. Neem de tijd om te kijken. Overwin het cliché. Dan openen zijn schilderijen zich en tonen een wereld van kleur en een oppervlak waarin tijd niet meer dagelijks is.
Meer over Peter-Frans de Graaf lees je op: http://www.peterfransdegraaf.nl/