Portretschilderen

Beginners en gevorderden
Woensdag van 10.00 – 12.00 uur
19 en 26 jan, 2, 9, 16 en 23 feb,
9, 23 en 30 mrt, 6 apr 2022.
Docent: Teodora Ionescu
Kosten €195 excl. materiaal

Nieuwe docent
Zoals je misschien weet was onze docent Portretschilderen Irmgard Lamers in het voorjaar van 2020
één van de kunstschilders die deelnamen aan een aflevering van ‘Sterren op het doek’. Dit heeft haar zoveel naamsbekendheid gegeven dat zij inmiddels overstelpt wordt met schilderopdrachten. Wij gunnen haar dit succes natuurlijk van harte! Voor ons als KunstKring betekende het echter wel, dat wij op zoek moesten naar een nieuwe docent. Vanwege de vele opdrachten heeft Irmgard namelijk moeten besluiten om na vijf jaar met lesgeven te stoppen.
We zijn dan ook heel blij dat wij in Teodora een goede opvolgster gevonden hebben.

 

Teodora Ionescu.
Teodora is in 1984 geboren in Roemenië. Ze studeerde daar zowel Beeldende Kunst (academische kunst) als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is zeer actief op uiteenlopende gebieden van kunst.
Zo exposeert ze haar beeldend werk in o.a. Nederland, Duitsland, Portugal, Roemenië en Frankrijk, maar
is zij ook bezig met (solo)theater, video, performances en installaties op het snijvlak van theater en beeldende kunsten, van klassiek tot modern, van traditie naar experiment.
Teodora heeft een geheel eigen stijl. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de gevorderde cursisten een nieuwe en verfrissende kijk kan geven op het portretschilderen, maar ook de traditionele portretschilder regels goed kan overbrengen aan de beginnende portretschilder.
Meer informatie over Teodora en haar werk is te vinden op haar website:

Over Teodora Ionescu:

Voor meer over Teodora Ionescu: http://www.teodoraionescu.nl/

 

Ik woon  al 10 jaar in Nederland wat mijn nieuwe thuis is geworden. Hier ben ik actief in de kunstwereld en heb ik de afgelopen 4 jaar een nieuwe roeping gevonden als kunstdocent.
Naast het begeleiden en ondersteunen van de ontwikkeling van creatieve vaardigheden is mijn primaire doel als kunstdocent om meer interesse in kunst op te wekken en duidelijker te maken waarom we kunst nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat ieder van ons een min of meer onontdekt talent heeft.
Als kunstenaar  gebruik  ik verschillende kunstdisciplines om mijn werk te maken, dat kunnen tekeningen, video’s, schilderijen en performances zijn of een mix daarvan.
Hoewel ik in de laatste jaren meer geconcentreerd ben op de experimentele vorm , blijft realistische kunst met traditionele technieken een pilaar in mijn werk