Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Portretschilderen beginners

woensdag 10.15 - 12.15 uur

Docent: Teodora Ionescu
Doelgroep: beginnende portretschilders
Locatie: Grote zaal Kulturhus
Wanneer: 7, 14, 28 feb, 6, 13, 20 mrt 2024
Prijs: € 120 voor 6 lessen (excl. materiaal)

Teodora Ionescu
Portretschilderen beginners

Heb je ervaring met schilderen en ben je toe aan een uitdaging? Misschien is Portretschilderen dan iets voor jou. Het is een vak apart en een uitdaging want we willen natuurlijk wel dat het portret lijkt op het model. Theodora Ionescu helpt je op weg en leert je de grondbeginselen. De cursus is populair, dus meld je meteen aan.

Tijdens deze cursus zul je leren hoe je een waarheidsgetrouw portret kunt maken. We beginnen met de basisvaardigheden. We bekijken de anatomie van het gezicht, de structuur van de schedel, en de verhoudingen van de ogen, de neus en de mond. Ook leren we hoe je de huidskleur en texturen kunt schilderen die het portret tot leven brengen. We praten over compositie, licht, contrast, schaduw en atmosfeer in het schilderij.

Het doel van deze cursus is om je te helpen het portretschilderen onder de knie te krijgen en je eigen stijl te vinden. Deze cursus is geschikt voor zowel beginnende als ervaren schilders die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun portretten. Van beginners wordt wel verwacht dat zij een eerste basiscursus tekenen of schilderen hebben gevolgd. Het belangrijkste is dat men al enige ervaring heeft met het kijken naar objecten/situaties en deze waarneming vervolgens op papier of doek vast kan leggen. Het maakt daarbij niet zo veel uit welk medium men daarbij heeft gebruikt: potlood, houtskool, krijt, pen, olieverf of aquarel.

Meer over Teodora Ionescu lees je op: www.teodoraionescu.nl

N.B. deze keer is de cursus korter, en daarom goedkoper dan gebruikelijk i.v.m. de persoonlijke omstandigheden van Teodora.

Het voornemen is om aansluitend nog een korte cursus van 3 lesdagen aan te bieden als de persoonlijke omstandigheden van Teodora dat toelaten. In overleg met haar wordt rond 20 maart beslist of deze vervolgcursus door kan gaan. Deze lessen zijn alleen toegankelijk voor deelnemers van het eerste traject van 6 lessen. Indien er ruimte is kunnen belangstellenden die al eerder bij Teodora een beginnerscursus hebben gevolgd zich ook aanmelden. Voor deze drie lessen moet men zich wel weer apart aanmelden.