Portretschilderen

Portretschilderen

Woensdag van 14.00 – 16.00 uur
11, 18 en 25 nov., 2, 9 en 16 dec. 2020
13, 20 en 27 jan. en 3 feb. 2021
Docent: Irmgard Lamers
Kosten: € 195,00 (leden € 187,00) 

Nu in de grote zaal!
Deze cursus is zo populair dat we dit seizoen uitwijken naar de grote zaal van het Kulturhus. Ons eigen atelier bleek te krap voor het model, de docent en de portretschilders met hun ezels. We zijn daarom blij dat we in de gelegenheid worden gesteld nu de grote zaal te gebruiken.

Ben je een beginner? Portretschilderen is minder lastig dan je denkt, probeer het eens!
In tien weken helpt schilderes Irmgard Lamers je op weg om met olieverf een portret op doek te maken. Je begint met uitleg over het praktisch gebruik van olieverf: Hoe werk je op het doek? Hoe meng je kleuren?
De volgende stap is aandacht voor coloriet, compositie en contrast: Hoe maken licht en schaduw op het model de vorm van het gezicht? Hoe vang je dat in olieverf op het doek?’
Op alle vragen geeft Irmgard antwoord en zij begeleidt je bij het stapsgewijs leren portretschilderen.
Ter inspiratie worden elke les portretten van (bekende) kunstenaars als Lucien Freud, Rembrandt en Alice Neel besproken.
Het leuke is dat met een heus model wordt gewerkt, die letterlijk gestalte aan jouw schreden op het schilderspad geeft.

Ben je een gevorderde? Dan weet je al dat portretschilderen leuk is! Leer en werk verder in deze serie lessen en vervolg het door jou ingeslagen pad.

Over Irmgard Lamers:

Voor meer over Irmgard Lamers: www.irmgardlamers.nl

 

Irmgard studeerde Gemengde media en Fotografie aan de kunstacademie AKI (ArtEZ) in Enschede. Na haar afstuderen woonde en werkte ze zeven jaar als kunstenares in Athene, waar ze ook een postacademische studie ‘fine arts’ volgde en het schilderen naar model ontdekte.
Eenmaal terug in Nederland begon ze haar eigen atelier. Eerst in Wichmond en vanaf 2004 in het Kunstenlab in Deventer. Dat resulteerde in verschillende exposities en verkopen aan verzamelaars en opdrachtgevers.
Naast portretten zijn bloemen een belangrijke inspiratiebron. Met het Centrum voor Beeldende Kunst van Deventer deed Irmgard verschillende educatieprojecten voor allerlei leeftijdsgroepen. Ook geeft ze workshops en houdt ze regelmatig lezingen.
In 2015 verhuisde haar atelier naar Zutphen en gaf Irmgard haar eerste serie lessen voor de KunstKring. Naast groepslessen in het Kulturhus geeft ze sinds 2016 ook individuele lessen in haar atelier in Zutphen. De laatste tijd schildert Irmgard veel portretten in opdracht.