Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Portretschilderen beginners

woensdag 10.15 - 12.15 uur

Docent: Teodora Ionescu
Doelgroep: beginnende portretschilders
Locatie: Grote zaal Kulturhus
Wanneer: 27 sep, 4, 11, 25 okt, 1, 8, 15, 29 nov, 6, 13 dec 2023
Prijs: € 195 voor 10 lessen (excl. materiaal)

Teodora Ionescu
Portretschilderen beginners

Heb je ervaring met schilderen en ben je toe aan een uitdaging? Dan is Portretschilderen misschien iets voor jou. Het is een vak apart en een uitdaging want we willen dat het portret lijkt op het model. Theodora Ionescu helpt je op weg en leert je de grondbeginselen. De cursus is snel volgeboekt, dus meld je meteen aan.

Tijdens deze cursus zul je leren hoe je een waarheidsgetrouw portret kunt maken. We beginnen met de basisvaardigheden. We bekijken de anatomie van het gezicht, de structuur van de schedel, en de verhoudingen van de ogen, de neus en de mond. Ook leren we hoe je de huidskleur en texturen kunt schilderen die het portret tot leven brengen. We praten over compositie, licht, contrast, schaduw en atmosfeer in het schilderij.

Het doel van deze cursus is om je te helpen het portretschilderen onder de knie te krijgen en je eigen stijl te vinden. Deze cursus is geschikt voor zowel beginnende als ervaren schilders die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun portretten.

Meer over Teodora Ionescu lees je op: www.teodoraionescu.nl