Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Koken uit diverse wereldkeukens

maandag 15.00 - 18.00 uur

Docent: Nynke Dolphijn
Doelgroep: beginners, gevorderden
Locatie: De Kookloods, Dorpsstraat 80, Ruurlo
Wanneer: 26 feb., 4, 18 en 25 maart 2024
Prijs: € 140 voor 4 lessen (incl. materiaal)

Nynke Dolphijn
Koken uit diverse wereldkeukens

Samen koken is gezellig en verrassend. Je weet nooit wat er precies uitkomt. Het blijft handwerk. Nog leuker is het wanneer je daarna, onder het genot van een glaasje wijn, alles samen op kunt eten. Opruimen en afwassen hoort er natuurlijk ook bij, maar dat is met vele handen snel gedaan. Nynke Dolphijn, ervaren keukenprinses en uitstekende docente staat garant voor een smakelijke middag.

Na de uiterst geslaagde kookcursus in oktober en november van het afgelopen jaar start er in februari weer een nieuwe. Voor de mensen die op de wachtlijst stonden, maar ook voor alle mensen die hun kookkunsten willen verbeteren en het leuk vinden om dat in een groep te doen. In de Kookloods is alle apparatuur aanwezig die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te fabriceren. Ook zijn er moderne spullen die je nog nooit in handen hebt gehad. Nynke doet zelf de boodschappen en heeft de ingrediënten in huis om heerlijke gerechten te maken. Je hoeft dus zelf niets mee te brengen, behalve een goed humeur. Je krijgt een kookcursus van vier lessen, waarbij in iedere les een ander thema centraal staat, maar elke les is een verrassing.

We koken samen, eten samen en we doen samen de afwas. Gezellig samen bezig zijn om een aantal gerechten op tafel te zetten en te proeven. We maken gebruik van diverse producten zoals seizoensgebonden, eventueel streekgebonden, bijpassende kruiden en specerijen. Verschillende kooktechnieken komen aan bod. Voor beginnende koks is voldoende aandacht, en de gevorderden leren wat tips en tricks. Uiteraard wordt rekening gehouden met eventuele allergieën, maar geef die alsjeblieft bij je aanmelding meteen even door.