Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Kant breien

woensdag 09.30 - 11.30 uur

Docent: Lida van der Spek
Doelgroep: beginners
Locatie: Atelier Kulturhus
Wanneer: 20 mrt, 03 apr, 17 apr 2024
Prijs: € 40 voor 3 lessen (excl. materiaal)

Lida van der Spek
Kant breien

Er ontstaat een opengewerkte structuur met de uitstraling van kant wanneer je volgens een bepaald patroon breisteken mindert en meerdert. Door dikkere breipennen te gebruiken dan normaal versterk je het kanteffect. Kant breien wordt ook wel ‘ajour’ of ‘lace’ genoemd. Je hoeft geen ervaren breister te zijn. Het is voldoende als je de basis steken kent: 1 recht, 1 averecht, 2 of 3 steken samenbreien en omslaan.

Tijdens de cursus experimenteer je aan de hand van eenvoudige breipatronen met verschillende soorten garens (bijv. wol of katoen), verschillende garendiktes en verschillende diktes breinaalden. Dus als je breinaalden en (restjes) breigaren hebt, neem het mee! Lida zal ook garens en breinaalden meenemen.

Als je proefbreiwerkje af is ga je het blocken (opspannen).
Vervolgens ga je aan de slag met een zelf te kiezen breiproject. Een sjaal, babytruitje, tafelkleed of iets heel anders.

Lida van der Spek breit al vele jaren. In het verleden maakte ze daarbij gebruik van bestaande breipatronen. Sinds een jaar of tien ontwerpt ze ook zelf breipatronen. Haar favoriete technieken zijn jacquard breien, twijnend breien en kant breien. Daarnaast spint, vilt en weeft ze regelmatig.