Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Ismakogie

woensdag 14.00 - 15.30 uur

Docent: Henny Heuff
Doelgroep: senioren
Locatie: Grote zaal Kulturhus
Wanneer: 12, 19 en 26 juni
Prijs: € 55 voor 3 lessen

Leden van de KunstKring betalen € 52,25

AANMELDEN CURSUS

Henny Heuff
Ismakogie

Ismakogie is een houding- en bewegingsleer, die ontwikkeld is door professor Anne Seidel uit Wenen. Op basis van haar brede anatomische kennis ontwikkelde zij een logisch systeem van oefeningen en bewegingen die rekeningen houden met de fysiologische processen van het lichaam. Haar oefeningen leiden tot een houding- en bewegingsritmiek waarin harmonie van lichaam en geest werkelijkheid worden.

Waarom Ismakogie?
Vermoeidheid, hoofdpijn, nekklachten en rugklachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde manier van zitten, lopen en staan tijdens het werk en privé. Ismakogie biedt een veelheid aan oefeningen waardoor je deze klachten kunt wegnemen of voorkomen. Het gaat hierbij om bewegingen die bijna onzichtbaar dagelijks gedaan kunnen worden tijdens het werk of privé en geen speciale kleding vereisen. Dit betekent dat Ismakogie geen overmatige inspanning vergt en dat blessures, in tegenstelling tot sportbeoefening, vermeden worden. Deze houdings- en bewegingsleer stelt mensen in staat om met een minimum aan inspanningen een maximaal resultaat te behalen, zowel in fysiek als mentaal opzicht.
Door Ismakogie blijft het lichaam beter in model, ook naarmate wij ouder worden. Alle oefeningen helpen klachten en kwalen te voorkomen en ze, indien nodig, af te zwakken. Het bijzondere is dat deze manier van bewegen de hele dag door moeiteloos samengaat met alle dagelijkse bezigheden: op het werk, in huis, in de auto, in het vliegtuig of in de rij voor de kassa; en of iemand nu staat, zit, loopt of ligt.
Facelift
Heb je allang het plan om iets aan je houding te doen? Zou je een facelift willen, maar wil je niet aan je laten sleutelen? Zou je het verouderingsproces tegen willen houden zonder dagelijks/wekelijks te hoeven zweten in de sportschool? Zit je niet goed in je vel, of heb je last van vermoeidheid, hoofdpijn of andere klachten? Dan heb je nu de kans om onder leiding van Henny Heuff er iets aan te doen.

Over Henny Heuff
Henny Heuff runde al geruime tijd een bloeiende praktijk als schoonheidsspecialiste in Doetinchem toen ze in 1976 persoonlijk kennismaakte met Anne Seidel. Deze ontmoeting zette een heel nieuwe fase in haar carrière in gang. Henny volgde ontelbare lessen van Seidel in Wenen, waarna ze in 1979 ook zelf Ismakogie ging doceren. Als oprichtster van de Anne Seidel Ismakogie Vereniging in Nederland spreekt ze op tal van binnen- en buitenlandse congressen over de succesvolle methode. In 2020 werd ze koninklijk onderscheiden voor haar verdiensten op dit gebied. Nu, op haar 81ste, is Henny nog altijd ’s lands meest prominente ambassadrice van Ismakogie, zoals ze ook nog onverminderd lessen geeft in de bewegingsleer aan onder meer voetbalelftallen en op sportscholen. 

Meer informatie is te vinden op haar eigen website: www.hennyheuff.nl