Ismakogie

Dinsdag 22 en 29 mrt en 5 april 2022
van 14.00 – 15.30 uur
Docent: Henny Heuff
Kosten: € 50,- voor drie middagen

De workshop die wij georganiseerd hebben in februari en maart is zo enthousiast ontvangen en de vraag voor meer hebben ons doen besluiten nu nog voor de zomer een korte cursus te organiseren, want . . . je was allang van plan om iets aan je houding te doen? Zou je een facelift willen, maar wil je niet aan je laten sleutelen? Zou je het verouderingsproces tegen willen houden zonder dagelijks/wekelijks te hoeven zweten in de sportschool? Zit je niet goed in je vel, of heb je last van vermoeidheid, hoofdpijn of andere klachten? Dan heb je nu de kans om onder leiding van Henny Heuff er iets aan te doen. Op een leuke en ontspannen manier kun je kennismaken met Ismakogie. 

Wat is Ismakogie?
Ismakogie is een houding- en bewegingsleer, die ontwikkeld is door professor Anne Seidel uit Wenen. Op basis van een brede anatomische kennis ontwikkelde Anne Seidel een logisch systeem van oefeningen c.q. bewegingen die rekeningen houden met de fysiologische processen van het lichaam en leiden tot een houding- en bewegingsritmiek waarin harmonie van lichaam en geest verwezenlijkt worden.

Waarom Ismakogie?
Vermoeidheid, hoofdpijn, nekklachten en rugklachten worden veelal veroorzaakt door een verkeerde manier van zitten, lopen en staan tijdens het werk en privé. Ismakogie biedt een veelheid aan oefeningen waardoor je deze klachten kunt wegnemen of voorkomen. Het gaat hierbij om bewegingen die bijna onzichtbaar dagelijks gedaan kunnen worden tijdens het werk of privé en geen speciale kleding vereisen. Dit betekent dat Ismakogie geen overmatige inspanning vergt en blessures, in tegenstelling tot sportbeoefening, uitblijven. Deze houdings- en bewegingsleer stelt mensen in staat om met een minimum aan inspanningen een maximaal resultaat te behalen, zowel in fysiek als mentaal opzicht.

Door Ismakogie blijft het lichaam beter in model, ook naarmate wij ouder worden. Alle oefeningen helpen klachten en kwalen te voorkomen en ze, indien nodig, af te zwakken. Het bijzondere is dat deze manier van bewegen de hele dag door moeiteloos samengaat met alle dagelijkse bezigheden: op het werk, in huis, in de auto, in het vliegtuig of in de rij voor de kassa; en of iemand nu staat, zit, loopt of ligt.

Over Henny Heuff
Henny Heuff runt al geruime tijd een bloeiende praktijk als schoonheidsspecialiste in Doetinchem wanneer ze in 1976 persoonlijk kennismaakt met Anne Seidel. Deze ontmoeting zet een heel nieuwe fase in haar carrière in gang. Henny volgt ontelbare lessen van Seidel in Wenen, waarna ze in 1979 ook zelf Ismakogie gaat doceren. Als oprichtster van de Anne Seidel Ismakogie Vereniging in Nederland spreekt ze op tal van binnen- en buitenlandse congressen over de succesvolle methode. In 2020 wordt ze koninklijk onderscheiden voor haar verdiensten op dit gebied. Nu, op haar 80-ste, is Henny nog altijd ’s lands meest prominente ambassadrice van de Ismakogie, zoals ze ook nog onverminderd lessen in de bewegingsleer aan onder meer voetbalelftallen en op sportscholen geeft. 

Boek ‘Bewegen als levensfilosofie’
Henny Heuff heeft een werkboek geschreven, waarin ze haar lezers de fijne kneepjes van Ismakogie bijbrengt. Het is een doe-boek voor iedereen die fit, soepel en opgewekt wil blijven. Alle oefeningen die erin worden beschreven, zijn even eenvoudig als efficiënt, en geschikt voor iedereen. ‘Wie zijn of haar spieren dagelijks optimaal gebruikt, wordt beloond met een blijvende facelift, bodylift en een positieve, blije levensinstelling’, verzekert Henny Heuff (1941).

Na de workshop is er de gelegenheid om het boek in te zien en/of aan te schaffen.
De prijs van het boek is € 20,-.

Meer informatie is te vinden op haar eigen website: www.hennyheuff.nl