Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Intuïtief schilderen

zaterdag 20 jul 2024
14.00 - 16.30 uur

Docent: Bouke Veltman
Doelgroep: beginners, gevorderden
Locatie: De Smidse 1, Ruurlo
Wanneer: 20 juli
Prijs: € 30.00 (incl. materiaal)

DE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT

Bouke Veltman
Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen gebeurt zonder doel. Zonder opzet. Zonder plan. Zonder het hoofd. Zonder ??? wat dan ook. Alleen maar: doen, gewoon doen....Het gebeurt alleen vanuit de intuïtie, bij sommigen van ons vanuit het ‘’Helder Weten’’. Veel deelnemers ervaren dat als moeilijk. Vaak zeggen ze al van te voren: ‘’Dat kan ik niet.’’ Op zich is dat wonderlijk! Want ieder van ons heeft intuïtie.

Weten en kunnen
Het is waar, in het algemeen gaat het om weten en kunnen in ons dagelijks leven, werk, relaties enz. , en zeker niet om intuïtie. Steeds minder zelfs. Weten en kunnen zetten ons sowieso vaak op het verkeerde been. Om intuïtief te kunnen schilderen is weten niet nodig, het is zelfs een belemmering. Net zo als dat is met kunnen. Is ook niet nodig.

‘’Weten en kunnen’’ belemmeren ons zeer bij het oplossen van kwesties, vraagstukken en allerlei dagelijkse situaties die om opheldering vragen. Weten en kunnen zijn onze nieuwe religies geworden. Zo is onze intuïtie begraven geraakt. Om de intuïtie weer wakker te maken en uit het stof te halen, beginnen we met een ontspanningsoefening. We proberen ons lichaam en onze geest te zuiveren van eventuele stress en ballast.

Als je meedoet: Kom dan zo ‘’leeg’’ mogelijk. Hoe dichter je bij jezelf kunt zijn, hoe productiever je intuïtie zich kan aandienen bij het schilderen en trouwens bij ’Je Leven’.

Wees welkom!! Je hoeft niets mee te brengen, alles is aanwezig voor een middag intuïtief schilderen.

Bouke Veltman vertelt over zichzelf: “Ik heb altijd intuïtief geschilderd. Soms aan de hand van een thema. Vaak louter intuïtief zonder beeld of plan vooraf. Die vrijheid heb ik blijkbaar nodig. Mijn werk ziet er soms uit als een landschap, zonder een precies landschap te zijn. Tegenwoordig is het meer abstract dan landschapsachtig. Als je langer naar mijn werk kijkt, is er steeds meer te zien. Dat is wat ik regelmatig hoor van mensen die mijn werk bekijken.”

www.boukeveltman.nl