Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

CURSUS

Houtbewerken

dinsdag 09.30 - 12.30 uur

Docent: Godfried Kleinsmann
Doelgroep: beginners, gevorderden
Locatie: buitengebied Vorden
Wanneer: 10, 17, 31 okt 7, 14 nov
Prijs: € 120 voor 5 lessen (excl. materiaal)

Locatie: Lindeseweg 8 Vorden

AANMELDEN

Godfried Kleinsmann
Houtbewerken

Ontdek de fascinerende wereld van houtbewerken en bepaal zelf wat je wilt maken. Houtkunstenaar Godfried Kleinsmann brengt je alle kennis en vaardigheden bij om veilig met de gereedschappen te werken en iets moois van jouw stuk hout te maken. Dat mag je zelf meebrengen, maar Godfried heeft genoeg materiaal om uit te kiezen. Onder zijn leiding ga je iets bijzonders maken van materiaal dat je dagelijks in je handen houdt, maar nu op een creatieve manier!

Op vijf dinsdagmorgens kun je bij Godfried Kleinsmann leren hoe je hout kunt bewerken. Je mag zelf een stuk hout uit je tuin of het bos meebrengen, maar Godfried heeft ook materiaal in huis waaruit je kunt kiezen. Dat is niet bij het cursusgeld in begrepen, maar niet onoverkomelijk duur. Voor een klein stuk hout (vuistgroot) betaal je € 5,00 en voor grotere stukken wat meer. De cursus is bijzonder om twee redenen. Ten eerste omdat hij wordt gegeven door een bijzonder mens en ten tweede omdat het de eerste keer is dat de KunstKring een cursus Houtbewerken organiseert.
De docent aan het woord: “Ik ben Godfried Kleinsmann, houtkunstenaar en ik ben mijn leven lang al geboeid door hout. Ik blijf me verwonderen over wat er tevoorschijn kan komen als je een stuk hout gaat bewerken. De natuur heeft zijn deel al gedaan en ik voeg er iets aan toe en/of haal er iets vanaf, zet het b.v. op een voet in een bepaalde positie en dan is het een beeld geworden.
In de cursus geef ik eerst uitleg over het gebruik van enige handgereedschappen en daarna ga je aan de slag. De onervaren deelnemers zal ik enige suggesties geven over wat ze kunnen maken. De meer ervaren beeldhouwers kunnen eventueel een werkstuk, waarmee ze al bezig zijn meebrengen om er verder aan te werken met enige begeleiding. Resultaat is mooi meegenomen, maar wat mij betreft gaat het ook om het gezellig bezig zijn. Ik heb er zin in, doe je mee?”
De cursus houtbewerken vindt plaats op een prachtige locatie en heeft plaats voor acht personen. Wil je zeker zijn van een plek meld je dan meteen aan met de groene knop.