Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

(he)Art Card

1 aug 2024
13.30 - 16.30 uur

Docent: Anne-Marie van Eck
Doelgroep: beginners, gevorderden
Locatie: De Smidse 1, Ruurlo
Wanneer: 1 augustus
Prijs: € 30.00 (incl. materiaal)

Anne-Marie van Eck
(he)Art Card

(he)ART cards zijn kunstkaarten die je op allerlei manieren kunt gebruiken. Als kunst- of postkaart of als persoonlijke inzichtkaarten. In deze workshop maak je een persoonlijke set van ongeveer 6 kaarten. (13x18cm) De techniek die we gebruiken in deze workshop is puur collage. Dat wil zeggen dat we alleen papier (en lijm) gebruiken. Knippen en/of scheuren. Voor mensen die het heerlijk vinden om de creativiteit te laten stromen terwijl hun handen het werk doen.

Anne-Marie houdt van perfect imperfect. Onder haar leiding onderzoeken we compositie, kleur, en indien gewenst de symbolische betekenis van beeld en vorm. Kernwoorden over haar manier van werken zijn: vrij en gelaagd. Die gelaagdheid streeft ze niet zozeer na, maar die ontstaat gaandeweg het creatieve proces. Weghalen, toevoegen, weer weghalen. Soms duurt het jaren voordat ze eindelijk met tevredenheid naar een werk kan kijken. Ze zegt daarover: “Creëren is zoals het leven. Het is geen lineaire weg. Ik leef zoals ik werk en ik werk zoals ik leef. Voorbij de controle, perfectie, in alle vrijheid hier in onze prachtige plek in de Achterhoek.” “Gewoon” DOEN. Heerlijk in de flow komen waar geen tijd, vorm of plaats bestaat. Dat noemt Anne-Marie CREATEFULNESS. Creëren als een onbevangen vrij kind. Puur zíjn in het moment en later pas ontdekken waar dit werk over gaat. Kunst is een spiegel. Altijd weer. En om daar in te kunnen en durven kijken is waar, naar de ervaring van Anne-Marie, persoonlijke groei en kunst ontstaat.
Anne-Marie woont vijf jaar in de Achterhoek. Ze houdt van het onderzoeken en ontwikkelen van verschillende projecten, technieken en materialen.
Dat varieert van het maken van lichtobjecten, mixed media, art journaling tot tuinontwerpen.
Vooral het proces spreekt haar aan.

Website: www.anne-marievaneck.com