Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Glasfusie voor kinderen vanaf 8 jaar

zaterdag 13 apr 2024
13.00 - 15.00 uur

Docent: Irma Derksen
Doelgroep: beginners
Locatie: Atelier Kulturhus
Wanneer: 13 april 2024
Prijs: € 15 (incl. materiaal)

Irma Derksen
Glasfusie voor kinderen vanaf 8 jaar

Na een succesvolle workshop in 2023 eerst biedt Kunstkring Ruurlo weer een workshop glasfusie voor kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar aan. De glasfusie workshops voor volwassenen zijn al jaren een groot succes en nu willen we ook kinderen kennis laten maken met deze techniek. Omdat we deze workshop samen met kinderen gaan doen hanteren we een zeer toegankelijke prijs: 15 euro

Bij glasfusie worden stukjes, repen of druppels van glas in de vorm van een mozaïek op een glasplaat gelegd. Als dat gebeurt en het resultaat naar wens is, worden de stukjes vastgelijmd.
Er zijn verschillende kleuren glas en de glasplaat waar de kinderen op werken is 15 bij 15 cm.
De kinderen snijden niet zelf in glas, zij gaan met bestaande stukjes glas aan de slag en maken er een fraai mozaïek van.
Irma Derksen neemt de werkstukjes mee naar huis en haar oven zorgt ervoor dat het glas onder hoge temperaturen aan elkaar smelt en tot schaaltjes gevormd worden.
Ongeveer een week later kan het werkstuk bij het Kulturhus opgehaald worden. De datum en tijd van het ophalen worden tijdens de workshop afgesproken.