Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Collage

11 jul 2024
13.30 - 16.30 uur

Docent: Yvon Bilderbeek
Doelgroep: beginners, gevorderden
Locatie: De Smidse 1, Ruurlo
Wanneer: 11 juli
Prijs: € 30.00 (incl. materiaal)

De workshop is volgeboekt.

Yvon Bilderbeek
Collage

Op een schildersdoek maken we een ondergrond van papier dat we scheuren, knippen, plakken, schuren en weer bewerken met verf, inkt, houtskool, kleurpotlood etc. Waardoor er een verrassend beeld en een nieuwe compositie ontstaat. Dus net een beetje anders dan hier onder staat beschreven.

Het woord collage komt uit het Frans, van het werkwoord coller, dat plakken of kleven betekent. Een collage is een kunstvorm, waarbij de kunstenaar gebruikmaakt van uitgeknipte of gescheurde stukken papier of ander materiaal, die met lijm op bijvoorbeeld papier of schildersdoek geplakt worden. De gebruikte materialen kunnen zijn: (kleine) losse objecten, knipsels uit tijdschriften (tekst, foto’s, advertenties), delen van originele foto’s, tekeningen, gescheurde stukjes van een mislukte aquarel. etc.

Collage werd gebruikt door kunstenaars als Picasso, Juan Gris, Georges Braque, Max Ernst en nog vele anderen.

Maar Picasso wordt wel als de uitvinder van de techniek gezien.

Over Yvon Bilderbeek
Yvon volgde de opleiding Beeldende Vormingen en kreeg later les bij verschillende edelsmeden. Haar stijl is organisch, veelal geïnspireerd door de natuur en architectuur. Ook gebruikt ze haar foto’s als inspiratiebron. Voor haar sieraden gebruikt ze allerhande materialen: zowel edelmetalen als rubber, karton, kralen, porselein, klei enz. Ze werkt vanuit haar atelier in Doesburg.

In de Smidse geeft Yvon deze workshop en de workshop Decoupage.
Website: www.instagram.com/zylverwerk