Cursussen en Workshops

De cursussen en workshops worden gegeven door deskundige docenten. Bij voldoende aanmeldingen worden groepen gevormd voor beginners en gevorderden. Leden krijgen 5% korting op het cursusgeld.

WORKSHOP

Buiten schilderen

zaterdag 17 jun 2023
10.00 - 15.30 uur

Docent: Peter-Frans de Graaf
Doelgroep: beginners en gevorderden
Locatie: in het buitengebied van Ruurlo
Prijs: € 65 (excl. materialen, incl. lunch)

Alleen bij voldoende belangstelling gaat de workshop door. Degenen die zich aanmelden krijgen zo spoedig mogelijk een bevestiging.

AANMELDEN WORKSHOP

Peter-Frans de Graaf
Buiten schilderen

Met je schildersezel de natuur in. Genieten van de natuur en iets moois op het doek toveren. Mooier wordt het niet. Dat kan op zaterdag 17 juni met docent Peter-Frans de Graaf. Hij geeft al jaren les bij de KunstKring en hij wordt zeer gewaardeerd om zijn kennis en heldere manier van lesgeven.

Peter-Frans gaat je de bijzondere aspecten van het schilderen van de natuur leren, waarbij onder andere alle soorten groen een belangrijke rol spelen. Hij vertelt hoe ze heten en hoe je ze natuurgetrouw op het doek kunt zetten. En dat is niet het enige, want Peter-Frans geeft al dertig jaar les en zit boordevol tips en gedegen adviezen.

Als je een dag buiten schildert kijk je anders naar je omgeving. Degenen die het al eens eerder meemaakten waren zeer enthousiast. We beginnen met een aantal oefeningen.
Ongemerkt zit je ineens echt te schilderen. Loslaten hoort er ook bij, want buiten het is overweldigend. We maken keuzes en leren zo de natuur te begrijpen. Al
schilderend merk je dat je beter kijkt en dat je de plek intenser beleeft en nooit meer vergeet. Daar kan geen foto tegenop. Je mag ook spelen met het landschap door er bijvoorbeeld zelf iets bij te verzinnen.

Ben je enthousiast?

Ben je eraan toe om er een dag helemaal uit te zijn? Dan is dit je kans! Meld je aan voor deze bijzondere workshop.

De workshop is exclusief materialen. Je mag schilderen met de verf die jij zelf wilt gebruiken.

  • acryl, olie, gouache of aquarelverf
  • potloodjes, houtskool en kwasten
  • papier, tenminste tien flinke dikke vellen of een doek, maximaal 125 cm hoog
  • twee potjes voor water als je met acryl of aquarelverf schildert
  • verflap
  • stevig camping stoeltje en tafeltje
  • Eventueel een schets blok

(Tafel)ezel

Indien nodig en op verzoek brengt Peter-Frans papier, doek, paneeltjes en zelfs verf mee. Deze materialen kunnen ter plaatse worden afgerekend. Als je in het bezit bent van een veldezel of gewone schildersezel is dat handig om mee te nemen. Voor zes personen zijn klaptafeltjes beschikbaar. Als het nodig mocht zijn, kunnen wij voor twee personen voor een veldezel zorgen.

Meer over Peter-Frans de Graaf lees je op: www.peterfransdegraaf.nl